Nieuws
06-03-2016 | Door Iep van der Meer

Het Hongaarse megabedrijf Waberer woekert vrolijk voort. Zo is er nu een nieuwe vestiging in Hurth, vlakbij Keulen.

Duitsland is belangrijk voor de grote prijzenduiker want heel veel van die grote bedrijven die zonder enige schroom hun producten achterop de goedkoopste trailer gooien zijn daar gevestigd. Daarbij worden geen vragen gesteld over het welzijn van de chauffeurs of het beleid van Waberer, alles wat telt is de laagste prijs van het transport.

Waberer komt voort uit wat ooit het trotste Hongaarse staatsbedrijf Hongarocamion was. In die tijd hadden de chauffeurs het goed voor elkaar maar tegenwoordig zijn het een soort nomaden zonder vaste woon of verblijfplaats.

Waberer is zelf behoorlijk trots op de groei die het bedrijf doormaakt. De grootste Europese vloot reed vorig jaar bijvoorbeeld maar liefst negentig miljoen kilometer. Tegen welke tarieven wordt niet bekend gemaakt natuurlijk..

Toch zal de wal het schip vanzelf keren als je het mij vraagt. Dit soort ondernemingen worden zodanig groot dat ze amper nog te besturen zijn. Willie Betz en onze eigen Vos Logistics hebben dat eerder al laten zien. Van beide bedrijven is maar weinig meer over uit de glorietijd. Jammer is wel dat ze tot die tijd de prijzen zodanig kapot rijden dat een fatsoenlijke vervoerder er al lang niet meer aan te pas komt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-05-2021
volvo_fh_waberer-1536x1024.jpg

Klein winstje voor Waberer's

Het is het Hongaarse transportconcern Waberer’s in het eerste kwartaal van dit jaar gelukt om voor het eerst sinds jaren weer…
Nieuws
19-10-2018
waberers-567x280.jpg

Waberers ziet de winst dalen

De Hongaarse transportreus Waberer’s heeft inmiddels 4.500 trucks op de weg en 5.900 chauffeurs in dienst. Het bedrijf ziet…
Nieuws
08-11-2019
waberer_trailer.jpg

Opnieuw miljoenenverlies voor Waberer

Ook in het derde kwartaal van dit jaar is de Hongaarse transportreus weer flink gekrompen. Vergeleken met dezelfde…