Weer werk aan de winkel voor Van Ginkel

Nieuws
06-01-2018 | Door Alex Miedema

De eerste week Africa Eco Race was redelijk desastreus voor Wuf van Ginkel: hij heeft tot nu toe nog maar één keer de etappe-finish gehaald. Etappe 2 heeft hij over de weg gedaan, etappe 3 werd de Iveco op een trailer afgevoerd, etappe 4 werd niet eens gestart om te kunnen sleutelen. Vandaag, in etappe 5 kwam Wuf op de 86e kilometer van de special al weer stil te staan. “Weer de motor. Alles lekt. De olie en het water gutsten eruit. Ik baal er ontzettend van, want het wordt nu wel een heel moeilijk verhaal. Gelukkig is het morgen rustdag, dus hebben we de tijd om te kijken wat er nou precies aan de hand is en of het op te lossen is.”

Frontman De Rooy won voor de vijfde dag op rij bij de trucks, maar de Mini die het gemengde auto-truck-klassement aanvoert kon weer op hem uitlopen. Eigenlijk is de strijd ook oneerlijk: de trucks zijn begrensd, zodat de top van de Iveco op 150 kilometer per uurligt. Op de lange, harde vlakke etappes zoals vandaag zijn de auto's flink in het voordeel. Of De Rooy zijn twee uur achterstand volgende week in de duinen van Mauretanië goed kan maken? We gaan het meemaken.

Adwin Hoondert mocht zich weer door het hele veld heen worstelen. Dit keer maar één keer, hij kreeg geen lekke banden of andere technische malheur. Jan van de Laar had zelf geen problemen, maar verleende eerste hulp bij een gevallen motorrijdster. De tijd die hij daar aan heeft besteed krijgt hij uiteraard weer terug. 

Aad van Velsen heeft zich vandaag weer opperbest vermaakt:  "Zo ver zuidelijk in Marokko zijn we nog nooit geweest en door het lege landschap en de constante snelheid van boven de 100 km per uur loerde het gevaar vanconcentratieverlies. Aan de finish zagen we dat we gemiddeld 102km per uur hadden gereden! Omdat er hier en daar nogal eens een steen opdook op het parcours moest je zeker wel scherp blijven. Toch hebben we ook vandaag niet de limiet opgezocht en dan zie je, doordat er toch vandaag weer uitvallers waren of mensen met problemen, dat je mooi zesde kan worden in de etappe. We staan zelfs nu zesde in het algemeen klassement!"