Wemmers bestelt 43 nieuwe Scania’s

Nieuws
28-07-2020 | Door Tim de Jong

Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf nam onlangs drie nieuwe Scania CNG trekkers in gebruik die in België ingezet gaan worden. Daarnaast bestelde de specialist in levensmiddelen tankvervoer onlangs 40 nieuwe Scania’s (op diesel) bij de Scania-dealer in Alblasserdam. Voor een Belgische opdrachtgever werd nu de keuze gemaakt voor de stille en schonere 410 pk 13-liter Euro 6 gasmotor. Onlangs nog bestelde het bedrijf nog 12 Mercedessen van het type Actros.

Directeur Paul van den Nieuwenhuizen legt uit: “Deze drie CNG trucks worden in de Belgische stad Aalst ingezet. De daar gesitueerde suikerfabriek van onze opdrachtgever ligt dicht tegen een woonwijk aan en daarmee wilden wij met onze transportactiviteiten zoveel mogelijk rekening houden. Naast het feit dat de uitstoot van o.a. stikstof en fijnstof tot 90% lager is, zijn deze trucks ook stiller. Dat is niet alleen goed voor de chauffeur, maar met name ook voor de omwonenden.”

Waarom geen LNG?

De keuze voor CNG en niet voor LNG is voor Van den Nieuwenhuizen duidelijk: “In Aalst zit bij de suikerfabriek een CNG station om de hoek en LNG kan je in België nog lang niet overal tanken. Bovendien zou de suikerfabriek in de nabije toekomst wellicht zijn eigen biogas kunnen maken. Kijk, dan ben je bijna CO2-neutraal en dat is toch wel ons uiteindelijke streven.”

HVO

Wemmers oriënteert zich breed in de mogelijkheden om de impact op het milieu en de omgeving te verkleinen. Zo heeft het bedrijf onlangs, in samenwerking met een grote opdrachtgever, een studie herstart naar de inzet van HVO, oftewel synthetische diesel, als brandstof. De grootste uitdaging hierbij is om de businesscase op meer dan alleen financiële criteria sluitend te krijgen, zegt Scania.

Het wagenpark van Wemmers Tanktransport omvat zo’n kleine 300 trekkende eenheden en is relatief jong. Van den Nieuwenhuizen: “Binnenkort zullen de laatste Euro 5 trucks het wagenpark verlaten. Inmiddels zitten we binnen de Euro 6 norm al op de vierde stap en ik verbaas me er nog steeds over hoe zuinig de voertuigen zijn. Wij rijden vaak met het maximale laadvermogen en realiseren dan nog steeds een verbruik van 1 op 4. Dat was tot een paar jaar geleden volstrekt ondenkbaar. Tel daar bij op dat wij nauwelijks tot geen deelladingen kennen want onze volledige tank wordt vrijwel altijd in één keer gelost. Dat maakt dit brandstofverbruik extra bijzonder.”

Wemmers Tanktransport heeft diverse internationale vestigingen. Naast Nederland vinden de meeste transportactiviteiten plaats in België, Frankrijk en Duitsland. Naast duurzaamheid besteedt het bedrijf veel aandacht aan kwaliteit. Ook bij deze nieuwe voertuigen wordt gefocust op een maximale uptime. De Scania werkplaats staat voortdurend in verbinding met de voertuigen om het onderhoudsschema volledig op de inzet van de truck af te stemmen. “Op deze manier willen wij onze klanten een optimale betrouwbaarheid bieden”, zegt Van den Nieuwenhuizen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-06-2016
SandstraPB2.jpg

Scania R580 8x4 voor Sandstra Easterein

B. Sandstra & Zn. uit het Friese Easterein heeft met een Scania R580 LB8x4/4HNB een regelrechte primeur in…
Nieuws
21-02-2018
28059389_10212478240045381_4995515915221881052_n.jpg

De nieuwe van Patrick van den Hoeven!

Wat je hier ziet is de nieuwe Scania R580 van Patrick van den Hoeven, maar wacht eens even, hij is helemaal niet…
Nieuws
16-11-2019
Scania_V8_blog_2_LR.jpg

Scania doet boekje open over de toekomst van de V8

Als redactie van BIGtruck worden we de laatste tijd erg vaak uitgenodigd bij nieuwe trucks die hun werk…