Wide Spread DAF 8x4 voor Gelling Containers

Nieuws
30-08-2017 | Door Iep van der Meer

Gelling Containers zocht een wendbare truck met een hoog laadvermogen en eenvoudige techniek. Het antwoord werd gevonden bij Veldhuizen Wagenbouw. Zij pasten een DAF CF FAD aan met een wide-spread tandemstel en opgewaardeerde voorassen.

Gelling Containers B.V. uit het Groningse Stadskanaal is actief in het transport van afzetcontainers en in de handel in steen- en bestratingsmaterialen. Speciaal voor het vervoer van stenen zocht het bedrijf een vrachtwagen met een zo hoog mogelijk laadvermogen, maar ook met een grote wendbaarheid. Een andere eis van Gelling was een hoge mate van betrouwbaarheid. De standaard DAF 8x4 FAD werd door Veldhuizen Wagenbouw voorzien van een mechanisch geveerd- en gestuurd wide-spread systeem waardoor er extra laadvermogen ontstond. Bovendien zorgt de gestuurde as voor minder wrijving. Daarmee worden zowel de ondergrond als de banden gespaard.

De beide voorassen werden opgewaardeerd en gekeurd op 10 ton. Doordat de beide achterassen op meer dan 180 cm onderlinge afstand gemonteerd zijn kregen die beide assen 11,5 ton op het kenteken. Dit resulteert in een 8x4 bakwagen met een wettelijk GVW van maar liefst 43 ton. Het eigen gewicht van de bakwagen bedraagt 14.480 kilo waardoor een netto laadvermogen van 28.5 ton resteert. De truck is volledig staal-geveerd terwijl de besturing van de laatste as mechanisch is vanuit het originele stuurhuis. De 8x4 WS bakwagen is door deze relatief eenvoudige techniek bijzonder onderhoudsvriendelijk. 

De DAF is voorzien van een 30- tons HTS kabelsysteem met een opbouwlengte van 640 cm. Deze installatie heeft als specialiteit dat de kiephoek 57 graden bedraagt. Dit zorgt voor snel en veilig lossen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-01-2020
Trakker_8x8_wide_spread_Votra_lv_4_-1400.jpg

Stoere Trakker voor VoTra Zand en Grindhandel

Deze stoere Iveco Trakker 8x8 is voor VoTra Zand en Grindhandel in Den Bommel. De indrukwekkende Iveco is…
Nieuws
24-07-2019
Tat_4.jpg

Tatra 6x6 Wide Spread af fabriek leverbaar

Voor de Nederlandse wet krijg je 11,5 ton per aangedreven as als deze op minstens 180 cm van een andere as af…
Nieuws
18-05-2017
Arocs_6x6LR.jpg

Veldhuizen levert speciale Mercedes Arocs 6x6 WS

Al jaren rijdt Van der Donk Transport met Wide Spread Gestuurde 6x6 voor het transport van  Natuursteen…