Winst voor Martin van den Brink in Marokko

Nieuws
19-04-2017 | Door Tim de Jong

In de Morocco Desert Challenge heeft Martin van den Brink door winst in de tweede etappe, de leiding in het klassement overgenomen.

"Het was een heerlijk dagje voor ons,’’ zo vertelde Martin nog ruim voor het avondeten in het bivak in Foum Zguid. ,,We zijn als dertiende gestart en hebben iedereen in kunnen halen.’’ Na bijna 360 kilometer rotspaden en zandvlaktes kon Van den Brink tevreden constateren dat hij bijna een kwartier voorsprong had op nummer twee, Gert Huzink. Elisabete Jacinto, de winnares van de openingsdans, moest ruim 40 minuten prijsgeven.

Van den Brink: ''We hebben zonder problemen kunnen rijden. Het was een leuke etappe. De paden waren minder bezaaid met stenen dan gisteren. We hebben vandaag gelukkig geen lekke band gehad.’’ Volgens Martin van den Brink hadden de mannen van Mammoet Rallysport ook het probleem met de versnellingsbak snel opgelost. ,,Er bleek een schakelaar in de cabine kapot te zijn. Dat was gelukkig snel verholpen en de schade viel mee.’’

In het algemeen klassement leidt Van den Brink. Na twee etappes heeft het Mammoet team ruim 26 minuten voorsprong op de Portugese Jacinto in de MAN. Gert Huzink is derde. De Twent heeft na twee ritjes al ruim 40 minuten achterstand op Van den Brink.

De derde etappe gaat vandaag naar Oum Jrane. De rit telt 345 kilometer. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-04-2019
Renault_Sherpa.jpg

Bandenproblemen in de Marokkaanse woestijn

Zowel Ton ven Genugten als Martin van den Brink verloren in de tweede etappe van de Morocco Desert Challenge…
Nieuws
21-04-2017
MDC-Test-VdBrink.jpg

Derde zege op rij voor Van den Brink

Mammoet Rallysport blijft de dagzeges aan elkaar rijgen. Ook in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge wist…
Nieuws
14-04-2018
Hamer1.jpg

Hamer Rally Team klaar voor Morocco Desert Challenge

In Agadir, in het zuiden van Marokko heeft het Apeldoornse Hamer Rally |team de keuringen doorstaan.…