Nieuws
25-03-2019 | Door Iep van der Meer

De Hongaarse transportreus Waberer's ziet het zonnetje wat minder vrolijk schijnen. Na jaren van groei en grote winsten heeft het bedrijf 2018 moeten afsluiten met een verlies van 9 miljoen Euro. De omzet steeg nog wel maar het netto resultaat was dus teleurstellend.

De totale omzet van het bedrijf groeide naar een astronomische 730 miljoen Euro en dat was een groei van negen procent ten opzichte van een jaar eerder. Die verhoogde omzet was voor een deel het gevolg van de 6 procent hogere transportprijzen die het bedrijf heeft doorgevoerd. Dat bleek echter niet genoeg om uit de rode cijfers te blijven. 

Het bedrijf groeide met nog eens ruim 470 nieuwe trucks naar een totale omvang van 4300 combinaties. De nieuw aangestelde CEO Robert Ziegler heeft nu een rem op die groei gezet door een order voor nog eens driehonderd eenheden te annuleren. De nieuwe baas geeft aan dat hij een inkrimping van de vloot niet uitsluit als de resultaten niet verbeteren. Verder bekijkt hij of er met minder personeel gewerkt kan worden en of er brandstofbesparingen mogelijk zijn. 

Ziegler vindt dat Waberer's te veel lading met de de eigen vloot vervoert en wil meer ingehuurd transport. Hij ziet dit jaar als een jaar van overschakeling naar een nieuwe manier om de markt te bedienen. 

Waberer's werd opgericht door György Wáberer maar die verkocht zijn aandelen eind 2016. Hij verliet het bedrijf om plaats te maken voor zijn opvolger, Ferenc Lajkó. Met het afscheid van György Wáberer loopt ook de termijn ten einde dat het bedrijf zijn naam mag dragen. Naar verluid moet het transportbedrijf op zoek naar een nieuwe naam. De opvolger van Waberer was dus Ferenc Lajkó, maar die heeft inmiddels het veld moeten ruimen na de teleurstellende resultaten van vorig jaar. De nieuwe grote baas is Robert Ziegler, voormalig topman van DHL. Hij wordt mede ondersteund door de Nederlander Gerard van Kesteren die in de raad van bestuur van het bedrijf zit.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-06-2017
Waberers_Intermodaal.jpg

Waberer's gaat het spoor op

De omstreden Hongaarse transportreus Waberer's gaat zich richten op intermodaal vervoer. Het bedrijf beschikt al over zo'n…
Nieuws
08-11-2019
waberer_trailer.jpg

Opnieuw miljoenenverlies voor Waberer

Ook in het derde kwartaal van dit jaar is de Hongaarse transportreus weer flink gekrompen. Vergeleken met dezelfde…
Nieuws
19-11-2021
259247602_4539111336175109_7122175407084265743_n.jpg

Waberer's bestelt 570 DAF XG trekkers

Het Hongaarse Waberer's heeft een order geplaatst voor 570 DAF XG 480 trekkers. De trucks dienen ter vervanging van…