Zelfrijdende truck de weg op

Nieuws
04-10-2015 | Door Iep van der Meer

Na de eerste proeven op een afgesloten snelweg en de toelating van de eerste zelfrijdende truck in de USA is het nu ook in Europa een feit. De allereerste zelfrijdende truck rijdt op de openbare weg!

Mercedes-Benz bijt het spits af op Autobahn 8 tussen Denkendorf en Stuttgart. De 'Highway Pilot' neemt nadat de truck is ingevoegd het stuur over en volledig op automatische piloot vervolgt de Actros zijn weg. Gezien het feit dat de hele truckindustrie hier mee bezig is kan het bijna niet anders dan dat dit de toekomst wordt. Dat is natuurlijk een compleet andere invulling van het vak dan waar wij ooit voor gekozen hebben maar de techniek is zo langzamerhand slimmer dan wij zelf. Bovendien is de techniek nooit moe of afgeleid, en dat hebben wij mensen nog wel eens last van. Overigens blijft Mercedes-Benz benadrukken dat de chauffeur onmisbaar blijft, ook met al deze techniek aan boord. De techniek neemt alleen de slaapverwekkende lange autobahn kilometers van je over waardoor je zelf andere, leukere dingen kunt gaan doen. BIGtruck online magazine lezen op je tablet bijvoorbeeld!  

https://youtu.be/WWry6_S_i4E

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-10-2015
For_Farmers_1LR.jpg

Vervolgorder van ForFarmers voor Mercedes

ForFarmers nam recentelijk de eerste Mercedes-Benz Actros trucks uit een order van 29 in gebruik voor het transport…
Nieuws
06-10-2015
Arocs2.jpg

Mercedes Arocs 10x8 van Veldhuizen

Veldhuizen Wagenbouw profileert zich steeds meer als producent van speciale voertuigen in het zware segment. Een van…
Nieuws
06-08-2020
eactros2LR.jpg

Simon Loos test Mercedes e-Actros

Simon Loos nam onlangs de allereerste Mercedes eActros in Nederland in gebruik. De logistiek dienstverlener gaat de volledig…