Zwatra bestelt drie Volvo’s FH van 500 pk

Geplaatst door

Met de ingebruikname van drie Volvo FH 500 6x2-trekkers heeft Zwatra Transport uit Delft multi-inzetbare trucks toegevoegd aan het wagenpark.

Zwatra Transport, onderdeel van de Boerman Groep, beschikt over een divers wagenpark, zowel qua trekkend als getrokken materieel. “Daardoor hebben wij voor elke transportvraag een oplossing en kunnen we onze opdrachtgevers optimaal bedienen”, vertelt commercieel manager Mark Heijdra. “Of het nu gaat om exceptioneel, open of gesloten transport of om zwaar transport van goederen met bijzondere afmetingen.”

Schuifschotel

De drie nieuwe Volvo FH 500 6x2-trekkers zijn geschikt voor combinatiegewichten tot 72 ton. De trucks voorzien van een schuifschotel. Heijdra: “Daardoor kunnen deze trekkers verschillende typen trailers en diepladers trekken en is het mogelijk om met alle beladingen het gewicht goed te verdelen over de assen, ook in combinatie met de gestuurde en hefbare voorloopas. Die draagt daarnaast bij aan optimale manoeuvreerbaarheid.”

Volvo I-Shift

De trucks zijn rondom luchtgeveerd en voorzien van Volvo’s automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift voor een optimaal rij- en werkcomfort. Achter de cabine is een kistenwand gemonteerd voor de opslag van materiaal. “Die gebruiken we om spullen op te bergen die we bij het transport geregeld nodig hebben, zoals kettingen en sluitringen om de uiteenlopende ladingen vast te zetten.”

Over Zwatra Transport

Zwatra Transport is in 1945 begonnen en sindsdien gespecialiseerd in het uitvoeren van zwaar transport. Het bedrijf is sinds 2016 onderdeel van de Boerman Groep. Het totale wagenpark bestaat uit circa 150 trekkende eenheden en 200 getrokken eenheden. Naast de drie nieuwe Volvo FH-trekkers heeft het bedrijf ook een aantal Volvo FH16 zwaar transport trekkers in de vloot.