Zweedse Volvo 5-asser bij Broshuis in Kampen

Geplaatst door

Deze zojuist in Nederland opgebouwde zwaar transport trekker, een Volvo FH 16.750 Globetrotter XL, is morgen te zien bij het Broshuis Event in Kampen. Deze zwaar transport trekker gaat in Zweden grote heftrucks, containerkranen en kranen voor rondhout bij klanten afleveren. Het toegestane GVW bedraagt 180 ton.

Svetruck is een leverancier van zware heftrucks tot een gewicht van 55 ton, het serieuzere werk dus. De grote kranen die een hele bos boomstammen tegelijk pakken ken je natuurlijk ook. Om de machines bij klanten af te leveren, kocht Svetruck deze Volvo FH 16 als vierasser. Besloten werd om bij Terberg een extra as te laten bij bouwen, waardoor we te maken hebben met en 10x4. De achterste as is hefbar en stuurt mee.

Door CCH is de opbouw tot zwaar transport trekker afgerond, waarna het spuitwerk werd toegewezen aan Van Winkoop. Een woordvoerder van Svetruck vertelt dat men Van Winkoop daar al lang kent en dat men het bedrijf uit Ermelo 'alle vrijheid' heeft gegeven om er weer iets moois van te maken. Of dat is gelukt, kun je morgen zelf bekijken op het Broshuis Event in Kampen. Voor meer info, klik hier!