Iep van der Meer
M.: +31 (0)6 511 876 51

Iep van der Meer

Iep van der Meer (1963) was voorbestemd om internationaal chauffeur te worden, maar zijn carrière nam een ander pad. Na twee en een half jaar als chauffeur gewerkt te hebben, maakte hij verschillende carrièremoves die uiteindelijk leidden tot een bestaan als ‘full-time free-lancer’ in de bedrijfswagenjournalistiek.

Na meer dan 20 jaar voor Truckstar gewerkt te hebben als freelancer besloot Iep samen met collega's Tim de Jong en Dirk-Jan Verhoef in 2013 tot de oprichting van BIGtruck online magazine en BIGtruck.nl. Het gekozen digitale pad van online media heeft geleid tot een groot succes en op dit moment is BIGtruck het grootste chauffeursplatform in Nederland, en zelfs in de ons omringende landen. 

Iep maakt in Europa deel uit van de groep specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert. Hierdoor beschikt hij over een internationaal netwerk van collega’s.

In Nederland werkt hij ondermeer voor diverse bladen en websites waaronder trailertotaal.nl, iepieleaks.nl en nu dus ook voor TransportenMilieu.nl. Iep is een praktijkman met ‘diesel in het bloed’ die zijn focus in verhalen legt op zowel de ondernemer als de vrachtwagenchauffeur. Naast het schrijven van verhalen en het testen van de meest uiteenlopende bedrijfsvoertuigen, is Iep tevens fotograaf en videocreator.