Tim de Jong
M.: +31 (0)6 273 406 95

Tim de Jong

Tim de Jong is als vakjournalist in het wegvervoer actief sinds 1987. Een jaar waarin er nog geen sprake was van Euronormen voor uitlaatgassen, maar wel het jaar waarin de eerste elektronisch geregelde dieselpomp op een truck geïntroduceerd werd: de Scania 143.470. De eenwording van de Europese binnenmarkt was nog vijf jaar weg en de EU was veel meer georiënteerd op het westen van Europa dan nu het geval is.

Sinds 1990 (Euro 1) is Tim de Jong actief als freelance journalist, voor diverse vakbladen in binnen- en buitenland. Na een decennium in vaste dienst, heeft hij sinds enkele jaren weer gekozen voor een bestaan als freelance journalist.

Het specialisme betreft niet alleen de bouten en moeren van bedrijfswagens, maar omspant ook kennis van de branche, de sociale aspecten rondom de chauffeur, Nederland als distributieland, infrastructurele aspecten en milieu vraagstukken die verder gaan dan alleen het technische, en visie op de mondiale markt voor nieuwe en gebruikte trucks.

Een en ander heeft geleid tot sites als www.TrailerTotaal.nl en tot www.TransportenMilieu.nl. TrailerTotaal.nl is het platform voor de branche van getrokken materieel en voor carrosseriebouw. TransportenMilieu.nl laat zien wat er allemaal is en komt op het gebied van efficiënter, milieuvriendelijker en duurzaam transport. Dat is veel en het verandert razendsnel. Het vereist deskundigheid en die is alleen gegarandeerd met kennis van wat er de afgelopen jaren is gebeurd en met een riant netwerk waarop hij kan terugvallen.