Nieuws
26-09-2016 | Door Iep van der Meer

Wat je hier ziet lijkt wel heel erg op een Actros. Is dit dan weer zo'n schaamteloze Chinese kopie? Het antwoord op deel één van deze vraag is nee.

Het is namelijk wel degelijk een Chinees, maar het is een truck van het merk Foton Auman, en dat merk heeft een joint-venture met Daimler, de moeder van Mercedes-Benz. Het is dus niet vreemd dat het ontwerp van met name de grille even geleend werd uit de Mercedes keuken. Ik fotografeerde deze truck op de IAA waar Daimler voorbeelden van al hun merken uit alle hoeken van de wereld heeft staan.

Zo zien we hier ook een Bharat Benz, het merk dat Daimler enkele jaren geleden op de markt zette in India, en een Fuso, beide met een Mercedes Atego-cabine. Fuso is de bedrijfswagendivisie van Mitsubishi. Trucks van Fuso bouwt Daimler onder andere in Portugal. Het brengt ze op de markt in Japan en andere delen van Azië, en in Afrika. Daimler gaat er prat op, zoveel mogelijk bestaande componenten zoals cabines te gebruiken op zoveel mogelijk truckvarianten. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-01-2016
14A155_1.jpg

Daimler doorbreekt 500.000 grens

Voor het eerst in zijn bestaan heeft Daimler, moederbedrijf van Mercedes, meer dan 500.000 trucks wereldwijd verkocht.…
Nieuws
12-07-2017
SinotrukGB.jpg

Chinese Sinotruk verkrijgbaar in Engeland

Het Chinese truckmerk Sinotruk is binnenkort verkrijgbaar in bouwversie in Engeland en Ierland. In Ierland rijden…
Nieuws
28-09-2016
Trux.jpg

Trux Bullbar voor de nieuwe Scania R- en S

Ze zijn echt nog maar net op de markt, de nieuwe Scania R- en S modellen maar Trux heeft er al een bullbar voor…