Contactformulier

Over ons

BIGtruck Online Magazine is een project van wegtransport journalisten Iep van der Meer en Tim de jong. Beide zijn ze goed voor ruim een kwart eeuw aan ervaring op het gebied van transport, logistiek, techniek en human interest op het gebied van chauffeurs. Deze beide ervaren rotten in het vak worden ondersteund door Dirk-Jan Verhoef die de commerciële gang van zaken rondom de media coördineert.

BIGtruck online magazine is een maandelijks gratis magazine met achtergronden, filmpjes en verhalen uit de wereld van het wegtransport. Naast de vaste testen van trucks zijn er regelmatig groeptesten in samenwerking met collega magazines uit binnen- en buitenland. De jaarlijkse prestigieuze 1000-Punten test bijvoorbeeld is een productie die door niet minder dan 28 vakbladen in 24 Europese landen wordt gepubliceerd. 

BIGtruck online magazine maakt deel uit van Transwebgroup Coöperatief U.A, uitgever en producent achter online media zoals www.trailertotaal.nl, www.transportenmilieu.nl en www.iepieleaks.nl.

Ons team

Dirk-Jan_Verhoef

Dirk-Jan Verhoef

Dirk-Jan Verhoef is onze account manager en de spin in het web van Transwebgroup. Met zijn enorme netwerk in de transport- en mediawereld is hij het contact tussen de adverteerder en onze doelgroep, die van chauffeurs, transportondernemers, de industrie en de trailerbouw en carrosseriebranche.

Dirk-Jan heeft een enorme passie voor alles waar wielen onder zitten, van de racerij en het driften tot en met trucks en alles wat daar bij hoort. Daarnaast is Dirk-Jan Verhoef de drijvende kracht achter de BIGtruck Trophy en de samenwerking met BIGtruckshopA67 in Asten.
tim-de-jong

Tim de Jong

Tim de Jong behoorde tot de mede-oprichters van de Transwebgroup waar BIGtruck onder valt. Tot eind 2022 was hij actief als journalist, waarna hij het door een ernstige ziekte rustig aan moest doen. Vanaf zijn ziekbed heeft hij het 10-jarig jubileum van BIGtruck nog kunnen meemaken, helaas is hij op 4 januari 2024 overleden. Wij danken hem voor zijn werk, zijn inspiratie en expertise en blijven hem in herinnering houden.
maarten-van-der-westen

Maarten van der Westen

Maarten was op jonge leeftijd al gek op vrachtwagens. Na wat omzwervingen in de logistiek is hij nu als auto- en truckjournalist op zoek naar verhalen van chauffeurs met dezelfde passie.
iep-van-der-meer

Iep van der Meer

Iep van der Meer (1963) was voorbestemd om internationaal chauffeur te worden, maar zijn carrière nam een ander pad. Na twee en een half jaar als chauffeur gewerkt te hebben, maakte hij verschillende carrièremoves die uiteindelijk leidden tot een bestaan als ‘full-time free-lancer’ in de bedrijfswagenjournalistiek.

Na meer dan 20 jaar voor Truckstar gewerkt te hebben als freelancer besloot Iep samen met collega's Tim de Jong en Dirk-Jan Verhoef in 2013 tot de oprichting van BIGtruck online magazine en BIGtruck.nl. Het gekozen digitale pad van online media heeft geleid tot een groot succes en op dit moment is BIGtruck het grootste chauffeursplatform in Nederland, en zelfs in de ons omringende landen.

Iep maakt in Europa deel uit van de groep specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert. Hierdoor beschikt hij over een internationaal netwerk van collega’s.

In Nederland werkt hij ondermeer voor diverse bladen en websites waaronder trailertotaal.nl, iepieleaks.nl en nu dus ook voor TransportenMilieu.nl. Iep is een praktijkman met ‘diesel in het bloed’ die zijn focus in verhalen legt op zowel de ondernemer als de vrachtwagenchauffeur. Naast het schrijven van verhalen en het testen van de meest uiteenlopende bedrijfsvoertuigen, is Iep tevens fotograaf en videocreator.
Niels1

Niels van Duijvenboden

Niels van duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages. Vrachtwagens en zo'n beetje alles wat daar bij hoort loopt als een rode draad door het leven van Niels. Al vroeg stond het vast dat hij chauffeur zou worden. En dat doet hij vandaag de dag dan ook met veel plezier. Begonnen met rijden op het buitenland rijdt hij nu al weer tien jaar binnenland. Af en toe schuwt Niels een ritje over de grenzen echter ook niet.

Naast het rijden wordt de vrije tijd gevuld met fotografie. Al sinds zijn 15e is Niels gewapend met een fototoestel. Ooit begon hij een Scania V8 website die al snel uitgroeide tot een begrip in de chauffeurswereld. Inmiddels is hij al weer een paar jaar actief voor BIGtruck online magazine, en dan ook met verhalen.

Niels heeft in de afgelopen jaren een groot aantal contacten opgebouwd in de chauffeurswereld en bij de verschillende bedrijven. Hij is een graag geziene gast op truckshows en allerlei andere evenementen, en dat allemaal om maar met de mooiste foto's en de beste verhalen thuis te komen voor BIGtruck!
Profiel

Nathalie Voorn

Nathalie Voorn is onze marketing- en communicatiedame, maar zij springt ook regelmatig bij voor het redigeerwerk bij de Transwebgroup. Met haar passie voor communicatie en het organiseren van evenementen, zorgt zij er altijd voor dat alles achter de schermen geregeld wordt.
Max_Profielfoto

Max Muller

Als ‘creative-content-manager’ houdt Max zich dagelijks bezig met het maken en inplannen van content op allerlei schermen binnen en buiten Nederland. Samen met zijn op jonge leeftijd ontstane passies voor alles wat een motor heeft en alles met een scherm en/of lens, zorgt Max al sinds 2010 voor deel van de videobewerking van BIGtruck.
bigtruck-nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BIGtruck nieuwsbrief

Hierbij geef ik toestemming aan BIGtruck om mijn e-mailadres te gebruiken zodat ik op de hoogte blijf van het belangrijkste transportnieuws.
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.