Truck Blog

 • Jubileumjaar voor Volvo Trucks

  Dit jaar is het precies negentig jaar geleden dat zowel Volvo als DAF werden opgericht. Beide bedrijven ontstonden in 1928, een jaar wat daarmee de geschiedenis in gaat als een uitstekend truckjaar, al begon DAF pas jaren later aan de bouw van trucks. Volvo bouwde 90 jaar geleden echt de eerste...
 • Horrorweek voor het wegvervoer

  Afgelopen week verliep dramatisch voor het wegvervoer. Bij ernstige ongelukken  vielen in Duitsland zeven doden in twee dagen tijd. Bij een ongeval was een Nederlandse combinatie betrokken. De chauffeur wordt voorlopig in coma gehouden. 
 • Digitale enkelband als bewijs weekendrust?

  Het verbod op het doorbrengen van de 45 uurs weekendrust in de cabine wordt in sommige landen streng gehandhaafd. Aanvankelijk dachten we dat alleen overtredingen op heterdaad tot boetes zouden leiden maar nu blijkt dat je ook later alsnog beboet kunt worden. Daarmee lijkt het volgende deel van...
 • Meer kans in de Staatsloterij!

  Reining Transport heeft van de gemeente Midden Groningen een vergunning gekregen die het mogelijk maakt dat chauffeurs de verlengde weekendrust op het eigen terrein doorbrengen. Daarvoor zou Reining plekken hebben ingericht waardoor de, veelal Hongaarse chauffeurs niet in de cabine hoeven te slapen.
 • TVM: 'Meer ongevallen en schades met trucks'

  Transportverzekeraar TVM meldt aan De Telegraaf dat het aantal ongevallen en schades met vrachtwagens op onze wegen het afgelopen jaar met twintig procent is gestegen.  Rijkswaterstaat en TLN bevestigen dit.
 • Nederlands LZV certificaat ook voor Duitsland?

  De LZV of ‘Langfahrzeug’ is bezig met een internationale opmars. Hoewel er nog een aantal zaken onduidelijk blijven rijden de eerste Nederlandse combinaties inmiddels in Duitsland, ondermeer richting Scandinavië maar waar moet de chauffeur aan voldoen?
 • Duits leger koopt Iveco trucks!

  Vorig jaar werd bekend dat het Nederlandse leger een enorme order bij Scania had geplaatst. Zat gaf hier en daar wat ophef, vooral bij DAF fans. Hoe kon dat nou dat uitgerekend het Nederlandse leger geen DAF trucks kocht? Toch is dat tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld dat er flink...
 • TLN en de zzp-wetgeving

  Nu het nieuwe kabinet werkt aan nieuwe regelgeving voor zzp-ers, pleit de grootste werkgeversorganisatie in de sector, TLN, voor een uitzondering voor 'zelfstandige chauffeurs'.
 • Burgemeester sluit parkeerplaats na rellen

  Op last van de burgemeester worden de parkeerplaatsen 'Groot Bijgaarden' in het Belgische Dilbeek aan de E40 voortaan gedurende de nacht afgesloten voor vrachtwagens. Burgermeester Willy Segers nam dit kloeke besluit na rellen waarbij assielzoekers de politie te lijf gingen.
 • Belastingdienst legt beslag bij Noppert

  De politie heeft de laatste weken in opdracht van de belastingdienst trucks van Fokke Noppert uit Joure in beslag genomen wegens belastingschulden. Dit wordt bevestigd door de politie zelf die bijgaande foto op Twitter zette. Naar verluid werd één van de trucks staande gehouden maar mocht die...
 • Waarom toch rijden bij code rood?

  De media, de minister én TLN vragen zich af waarom er, ondanks de afgegeven 'Code rood' toch lege vrachtwagens de weg op gingen. Het schijnt dat er in heel Nederland maar liefst 66 trucks omver waaiden, maar dat aantal behoeft wel enige nuance. Zo zijn daar een groot aantal bestelwagens bij.
 • Nieuwe bezems

  Onze nieuwe minister van ‘Infrastructuur en Waterstaat’ zoals dat nu heet is Cora van den Nieuwenhuizen. Nieuwe bezems vegen schoner, en dat gezegde lijkt ook deze nieuwe minister te kennen. Ze zat gisteren eerst bij WNL en later maakte ze een rondje over de parkeerterreinen om...
 • Best mooi, die nieuwe Kamaz

  Het Russische Kamaz, dat na de gebeurtenissen van vandaag in de Dakar rally de zege aldaar nauwelijks meer kan ontgaan, werkt in het thuisland aan een nieuwe truck die in 2019, volgend jaar dus , op de markt komt. 
 • Don Trucking bouwt chauffeurshotels

  Don Trucking uit Ulft heeft een vestiging in Polen en in Duitsland. De chauffeurs die de 140 trucks van Don Trucking door Europa rijden zijn overwegend Pools en Roemeens. Om het probleem van het weekend kampeerverbod in de cabines te omzeilen bouwt Don nu eigen hotelkamers voor deze chauffeurs....
 • Gerard op koers, Wuf naar huis

  In de Afrika Eco Race was gisteren een rustdag voor de coureurs. Voor de monteurs geldt dat niet, want vooral aan de truck van Wuf van Ginkel was heel wat te doen. Al snel bleek echter dat verder sleutelen zinloos was. De motorschade is te groot om nog te herstellen.De twee voorafgaande dagen...
 • Tijd voor minimale cabineafmetingen

  In de hele discussie over het doorbrengen van de weekendrust in de cabine kwam het heel even ter sprake, de afmetingen van een vrachtwagencabine. Tegenstanders van het verbod vinden dat de cabine’s vandaag de dag riant zijn uitgerust en uitstekend geschikt zijn voor het doorbrengen van de...
 • Oekrainse chauffeur bij Viersen was dronken

  Gisteravond reed een Oekrainse vrachtwagenchauffeur op de A61 bij Viersen op volle snelheid op een politieauto in. De Duitse politie was ingeseind door de Nederlandse collega's over merkwaardig weggedrag. Zojuist werd bekend dat de chauffeur dronken was.
 • Waberer's kerstparking in Eersel

  Honderden trucks van Waberer’s staan geparkeerd op het terrein van KLG Europe in Eersel. De chauffeurs vieren kerst en oud en nieuw thuis en de trucks blijven daar waar het werk is, namelijk in west Europa. Dit geeft meteen aan hoe ongelofelijk scheef dit gegroeid is. 
 • Verbod op Weekendkamperen: Stap 1 is gezet

  Het Europese Hof heeft vandaag bevestigd wat eigenlijk al lang bekend was, namelijk dat het doorbrengen van de 45 uurs weekendrust in de cabine niet mag in Europa. En dus ook niet in Nederland. 
 • Magirus in Ulm

  Tijdens de introductie van de Iveco Stralis 460 NP en de nieuwe Iveco X-Way, kregen we de gelegenheid even rond te kijken bij Magirus, dat alleen nog brandweerauto's opbouwt. 
 • Mobility Package, slecht plan!

  De Telegraaf kopt vanmorgen weer met grote letters dat ‘Truckers Wegpiraten worden door nieuwe regels’. Je moet wat roepen om de lezertjes te blijven boeien, maar er zit wel een belangrijke kern van waarheid in het verhaaltje. De Europese Commissie is namelijk bezig met het optuigen van het...
 • Lekker op de trekker bij Gerrit Wermink!

  Gisteren waren we uitgenodigd bij Gerrit Wermink uit Ommen voor de inwijding van zijn nieuwe Case trekker. Dat betekende even een klein uitstapje uit de truckwereld, want normaal gesproken schrijven we niet over landbouwtrekkers. Voor Gerrit maken we echter graag een uitzondering.
 • Broshuis Asvergelijking

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media. 

 • Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages.