Nieuws
15-08-2017 | Door Tim de Jong

De Inspectie heeft een brief opgesteld die chauffeurs die meerijden in The Largest Parade of Trucks te ontzien wanneer de verkorte weekendrust ertoe leidt dat ze met hun uren in het gedrang komen.

Op 9 september wordt het evenement georganiseerd op De Vlasakkers in Amersfoort met als bedoeling dat met behulp van sponsors geld wordt ingezameld voor onderzoek naar ziektes bij kinderen. Aan deze Largest Parade zullen naar verluid zo'n 500 trucks deelnemen, waardoor een konvooi met een lengte van enkele kilometers ontstaat.

Gedrang

Bij de Inspectie begrijpen ze dat chauffeurs die in hun vrije weekend voor goede doelen actief zijn met hun truck, in het gedrang kunnen komen met hun rij-uren. Daarvoor toont de inspectie begrip.

Zij schrijft: ''Indien het niet mogelijk is in het weekend waarin The Largest Parade of Trucks wordt georganiseerd een verkorte weekendrust in te plannen, dan zullen Nederlandse toezichthouders zich coulant opstellen en deelname aan The Largest Parade of Trucks niet als een onderbreking van de normale wekelijkse rusttijd aanmerken.

Deze regeling geldt vanzelfsprekend alleen binnen Nederland en voor bestuurders die:
> binnenlands vervoer verrichten
> er geen sprake is van andere overtredingen van de rij- en rusttijden
> de onderbreking door dit evenement wordt veroorzaakt.

Alle deelnemers krijgen van de organisatie een officiƫle brief waarop dit vermeld staat, alleen deze brief geeft recht op bovengenoemde regeling!

">Klik hier voor de website van The Largest Parade of Trucks!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-01-2017
burdaard-34-1400.jpg

Inschrijving Truckfestival Burdaard begonnen

Op zaterdag 17 juni wordt voor de tiende keer het Truckfestival Birdaard georganiseerd. Voor dit leuke twee-jaarlijkse…
Nieuws
16-01-2017
Broshuis-BIGtruck-girlsLR.jpg

Zo'n 7000 man op Broshuis event

Trailerfabrikant Broshuis verwelkomde afgelopen zaterdag een kleine 7.000 bezoekers op de traditionele open dag. Het festijn…
Nieuws
01-09-2017
Largest3LR.jpg

Largest Parade of Trucks start over een week

Volgende week zaterdag, 9 september, gaat op De Vlasakkers bij Amersfoort The Largest Parade Of Trucks van…