Hemelvaartsdag: parkeren op de vluchtstrook

Geplaatst door

Op een dag als Hemelvaartsdag mag er in Duitsland niet gereden worden. Het gevolg is dat tal van vrachtwagens in Nederland blijven staan, wat weer kan leidt tot overlast, zoals parkeren op de vluchtstrook.  

De NOS wijdt er een bericht aan vandaag. Hieruit wordt duidelijk dat de vele chauffeurs die een plekje zoeken om veilig te kunnen staan, grote moeite hebben om zo'n stek te vinden. Dus wordt er op de vluchtstrook geparkeerd en daar vinden wegbeheerders van Rijkswaterstaat natuurlijk wat van.  Zij controleren vandaag extra op geparkeerde trucks op de vluchtstrook. Gisteren werden zes trucks daar weggestuurd van de A58. Volgens berichtgeving van de NOS weten chauffeurs heus wel dat ze in overtreding zijn, maar is er simpelweg niks te vinden om veilig te kunnen staan.

Het bericht concludeert dat er meer parkeerplaatsen nodig zijn, en wel op korte termijn. Bijgaande foto is een schrijnend voorbeeld. Toch maar even de TV aansluiten, ondanks dat het verkeer bijkans onder de schotelantenne door raast.