BIGtruck Podcast nr:4 met Volvo nieuws en Mobility Package

Podcast
11-04-2020 | Door Iep van der Meer

De nieuwe BIGtruck Podcast is uit met onder meer alles over het Mobility Package en wat dat betekent voor chauffeurs en Charles Engelaar van Volvo Trucks Nederland over het uitstellen van de introductie van de nieuwe generatie van Volvo Trucks.

Over maximale werktijden en minimale rusttijden voor chauffeurs. En over Cornona natuurlijk. En over Volvo Trucks. En nóg meer | BIGtruck 4 van 2020
 
Iep en Wim bellen met Charles Engelaar van Volvo Trucks Nederland over de Corona crisis en de introductiefeestjes die daardoor in het water vielen. 
Verder wederom een uitgebreid gesprek met Edwin Atema van het FNV over het Moblity Package Dat lijkt er nu toch aan te komen: Europese regels mbt maximale werktijden en minimale rusttijden voor chauffeurs, positionering door middel van tachografen, detachering van vrachtwagenchauffeurs, dat de 45 uurs weekendrust nu definitief niet meer in de cabine mag worden doorgebracht. De cabotageregels blijven grotendeels hetzelfde, maar een groot verschil  is dat na het maximum van drie ritten in zeven dagen er een ‘cooling  off’ periode van vier dagen wordt toegevoegd. Nieuw is dat iedere  chauffeur binnen de EU na drie weken verplicht moet terugkeren naar zijn  huis/standplaats. Voor de truck moet dit na elke acht weken.
Atema praat geen poep zullen we maar zeggen, doet links en rechts nog even een flinke uitspraak en natuurlijk bespreken we met Edwin ook de Cornona crisis. Verder nemen we in vogelvlucht het nieuwe BIGtruck online magazine door. Handen aan het stuur, radio aan en verder mooie Pasen!

Deze nieuwe BIGtruck Podcast nummer vier werd op gepaste afstand opgenomen door Wim Brons vanuit zijn Vlakland Studio in Burdaard terwijl Iep van der Meer gewoon in zijn eigen kantoor in Tijnje zat. De Corona crisis zorgt er voor dat we steeds vaker gebruik maken van slimme communicatie middelen en handige software. Het resultaat is gewoon zoals je dat van ons gewend bent. Altijd informatief, gezellig en met hier en daar een geintje. Check de BIGtruck Podcast op je favoriete Podcast App of bijvoorbeeld in Spotify.