100 jaar PAX gevierd met Experience day

Nieuws
10-06-2023 | Door Iep van der Meer

PAX Groep, een bedrijf dat zich bezig houdt met transport en logistiek voor de bouw & industrie is honderd jaar jong. Dat werd zaterdag 10 juni uitgebreid gevierd in Heerenveen met een Experience day.

Op het terrein en in de hallen was van alles te doen voor jong en oud, met demonstraties hijsen, rijlessen met een truck, heftruck en nog veel meer. Daarnaast was er vooral heel veel te eten en drinken in de tot een restaurant omgetoverde hal van het bedrijf. Buiten stonden de gepoetste trucks van het bedrijf opgesteld, vaak met de kraan omhoog.

PAX werd in 1923 opgericht door Pieter Plantinga, een eenvoudige landarbeider die met een oude Ford TT brandweerwagen ook met transport begon. Die truck staat nog steeds voor de deur in Heerenveen, in een container vitrine bij de ingang. Ook andere trucks uit de geschiedenis van PAX zijn bewaard gebleven en gerestaureerd. Vooral de Daimond T960 zwaar transport trekker met zijn lange neus is indrukwekkend. Deze truck werd na de oorlog omgebouwd voor civiel gebruik voor de wederopbouw van Nederland. De unieke trekker werd in 2016 volledig gerestaureerd.

Ondanks het warme weer was het een gezellige drukte in Heerenveen, waar jong en oud vermaakt werd. Vooral de kinderen vermaakten zich best, en wie weet worden ze enthousiast voor het vak van chauffeur! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-02-2021
volvo-fh-zwaartransport-pax.jpg

Maatwerk af fabriek voor PAX Bouw- en Industrieservice

PAX Bouw- en Industrieservice uit Heerenveen heeft onlangs twee nieuwe Volvo FH-trekkers in gebruik…
Nieuws
14-03-2021
PAX_Legacy_Moeraskevers.jpg

Speciale Pacton trailers voor PAX

PAX Groep heeft een aantal hele bijzondere trailers op de weg gezet in de eigen, en in de Nabek kleuren. De opleggers…
Nieuws
11-02-2020
DAF_480_FTS_Kraantrekker_PAX_2_1.jpg

DAF werkpaarden voor PAX Groep

De PAX Groep heeft twee nieuwe DAF trucks in bedrijf genomen. Het gaat om een XF480FAN motorwagen en een XF480FTS, beide…