12 tal Mercedes Arocs kippers voor De Bruyn Oudewater

Nieuws
10-03-2020 | Door Iep van der Meer

De Bruyn uit Oudewater rijdt al jaren met Mercedes-Benz 10x8 kippers van het model MP3. Een aantal van die trucks heeft inmiddels meer dan een miljoen op de teller en daarmee bewees het merk Mercedes zijn betrouwbaarheid op de lange duur. De keuze voor nieuwe Arocs kippers lag dan ook voor de hand.

De kilometer miljonairs reden die afstand zonder grote kosten aan de voorassen, tussenbak of versnellingsbak. In het zware werk wat deze mannen er mee doen is dat veelzeggend over de kwaliteit van de Mercedes trucks. Toen er gekozen moest worden voor vervanging was De Bruyn er dan ook al vrij snel uit. Dat moesten gewoon weer Mercedes trucks worden.

Gekozen werd voor de Arocs van Mercedes Benz met aanpassingen van Veldhuizen Wagenbouw. Tien van de nieuwe trucks zijn van het type 10x8 met een maximaal totaalgewicht van 50 ton. De middelste as is lichter uitgevoerd waardoor het leeggewicht van de kippers onder de 20 ton blijft. Verder zijn de trucks bijzonder compact ontworpen waardoor er een kortere opbouw op past. Ook dat zorgt voor minder eigen gewicht, maar het komt ook de wendbaarheid ten goede. 

Verder zijn er twee compacte 8x2 kippers gebouwd met een afmeting van 8 meter van bumper tot vangmuil. Hiermee kunnen officieel diepladers tot 10,75 m getrokken worden. Ook bij de ontwikkeling van deze 8x2 kippers was gewichtsbesparing het uitgangspunt met een laadvermogen van maar liefst 25,5 ton als gevolg.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-12-2017
Arocs5-1400_1.jpg

Rijden met de Arocs met Viab en HAD

Onlangs reden wij met de nieuwe generatie van de Mercedes-Benz Arocs met Viab en HAD. Wat dat betekent lees je in BIGtruck…
Nieuws
07-12-2021
BIGtruck_Arocs.jpg

Compacte Mercedes-Benz Arocs 10x8 voor Guyt BV

Transport en zandhandel Gebr. Joh. Guyt B.V uit Katwijk heeft drie Mercedes-Benz Arocs 10x8 kippers in gebruik…
Nieuws
24-08-2017
Vijfasser_heidenLR.jpg

Twee Mercedes Arocs 10x4 kippers voor Van der Heiden

Gebr. Van der Heiden uit Eemnes nam onlangs twee nieuwe Arocs 4745LK 10x4/6 trucks in gebruik. Mercedes-Benz…