Nieuws
10-10-2024 | Door Maarten van der Westen

Komende maanden neemt Royal Den Hartogh Logistics 134 nieuwe Volvo trekkers in gebruik, waarvan 39 FH Aero modellen. Den Hartogh kiest voor deze langere trekkers met het oog op duurzaamheid. 

De Volvo FH Aero heeft dankzij zijn 24 centimeter lange frontje voor een betere stroomlijn en dus een lager brandstofverbruik. Opmerkelijk is dat de trucks zijn uitgerust met spiegels en niet met camera's. De Volvo FH Aero’s zullen ingezet worden op routes waarbij de meeste kilometers gereden worden, om zo het maximale uit de nieuwe modellen te halen.

“We hebben voor de Volvo FH Aero gekozen vanwege de belofte over het gunstigere verbruik”, vertelt Peter Rodenburg, Technical Manager van Den Hartogh Logistics. “We zijn heel benieuwd hoeveel we met deze trucks kunnen besparen, ook in combinatie met de zuinige Turbo Compound-motor.”

Naast de 39 FH Aero trekkers zijn echter ook nog 95 andere Volvo-trucks besteld. Dit zijn zowel FM- als FH-modellen.“We hebben 870 voertuigen in onze vloot en elke 5 à 6 jaar is de vervangingstermijn. We zetten namelijk in op jong, up-to-date transportmaterieel met de hoogste standaard op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.” Bij Den Hartogh rijden ook meerdere elektrische vrachtwagens. Daarnaast rijdt het bedrijf met bio-gas en HVO-100.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-03-2023
Den Ouden Volvo (4)

OTT Liquid Solutions kocht al 100 Volvo trucks

OTT Liquid Solutions heeft twee Volvo FH I-Save 460 4x2-trekkers aan de vloot toegevoegd. Bij de aflevering…
Nieuws
20-04-2017
Huenestein_1-1400.jpg

De Scania R450 van Huenestein in BIGtruck

In BIGtruck nummer vier lees je onder meer alles over deze schitterende combinatie. Het is de Scania R450 van…
Nieuws
26-11-2021
Peter_Mulder_tanktransport_05-1400.jpg

Iveco S-Way voor Peter Mulder RMO & Tanktransport

Peter Mulder RMO & Tanktransport heeft een Iveco S-Way met 510 pk toegevoegd aan het wagenpark. Het…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.