Nieuws
16-02-2023 | Door Iep van der Meer

Een 14 meter lange truck zie je niet elke dag, maar bij Wierda Voertuig Techniek staat er eentje voor de deur. De zes- asser is bestemd voor Israel, maar eerst wordt er nog een Schwing betonpomp opgebouwd.

Het ombouwen van chassis is voor WVT dagelijks werk. Het bedrijf is door MAN officieel gecertificeerd voor het aanpassen van voertuigen, en vele specials verlaten regelmatig het bedrijf in Joure. De zes- assige truck die we hier op de foto hebben is een TGS 65.510. Deze truck kwam als 8x4 uit de fabriek, waarna het chassis in Joure verlengd werd. Vervolgens werden er twee assen bijgeplaatst. Een sturende voorloopas voor het aangedreven tandemstel en een naloopas. Het resultaat is een 12x4 chassis dat geschikt is voor gewichten tot 65 ton.

65 ton!

Ook werd de cabine aangepast. Het dak werd afgeplat, en in het midden werd er een hap uitgenomen om ruimte te maken voor de arm van de betonpomp. Overigens is dit niet eens het langste chassis wat uit de WVT werkplaats kwam. Het record is een chassis van 16,5 meter, ook voor een betonpomp.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-10-2019
betonpomp2-LR.jpg

Grootste betonpomp van Europa staat op een MAN

Familiebedrijf Gebr. van Antwerpen uit Den Bosch is sinds kort de trotse eigenaar van de grootste betonpomp…
Nieuws
14-01-2022
Verbo1.jpg

Dikke MAN TGS voor Verbo betonpompservice

Verbo Betonpomp & Beton - service ¬†uit Wijchen is een van de bekende dienstverleners op het gebied van betonpompen.…
Nieuws
02-03-2016
NBC1.jpg

Scania P450 als basis voor betonpomp

Noorder Betonpompen Centrale NBC uit Leek nam onlangs een nieuwe Scania P450 8x4 in gebruik. Het is de eerste uit…