Nieuws
27-11-2018 | Door Iep van der Meer

Na een eerste order van 500 DAF trucks voor Girteka zijn er nu nog eens 1500 exemplaren besteld. De eerder geleverde trucks doen het boven verwachting volgens het bedrijf, reden voor de nieuwe grote order voor DAF. 

“De trucks van DAF doen het beter dan verwacht,” stelt Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Logistics. “Ze zijn uiterst betrouwbaar, ongeëvenaard zuinig en comfortabel voor onze chauffeurs. Met deze 1.500 nieuwe DAF-trucks kunnen we onze groeiplannen in Europa verder uitbouwen.” 

“Onze beslissing om voor de eerste serie van 500 DAF XF’s te kiezen, volgde op een uitgebreid marktonderzoek”, zegt Edvardas Liachovičius. “In de dagelijkse praktijk overtreffen de voertuigen in elk opzicht onze hoge verwachtingen. Niet alleen vanuit zakelijk oogpunt, maar ook vanuit het perspectief van de chauffeurs. Ze houden van de comfortabele cabine en de fijne rijeigenschappen. De nieuwe XF zet bovendien nieuwe normen op het gebied van brandstofbesparing. En dat houdt zorgt automatisch voor de laagste CO2-uitstoot.” 

De DAF trucks voor Girteka zijn van het type XF 480 Space Cab. De trucks zijn dus uitgerust met de MX13 krachtbron en de nieuwste TraXon transmissie. De trucks zijn uiteraard voorzien van alle verplichte veiligheidssystemen en daarnaast van het DAF ACC systeem wat de afstand tot de voorganger bewaakt wanneer er op de cruisecontrol gereden wordt. Girteka kiest bij deze lange afstandstrucks voor een onderhoudsinterval van 200.000 kilometer.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-08-2018
Girteka-10000.jpg

Girteka neemt 10.000e chauffeur in dienst

De Litouwse transportreus Girteka blijft maar groeien. Vandaag nam het bedrijf de 10.000e chauffeur in dienst.…
Nieuws
06-11-2018
DAF-New-XF-for-Primafrio-1400.jpg

DAF trucks voor Primafrio

Bij DAF Trucks stond vorige week een indrukwekkende rij nieuwe XF480 Super Space Cab trekkers klaar voor Primafrio. Deze grote…
Nieuws
24-10-2018
Girteka-10000.jpg

Girteka nu ook vanuit Duitsland

Het van origine Litouwse transportbedrijf Girteka gaat voortaan ook vanuit Duitsland opereren. Vandaag zijn de eerste trucks…