165 DAF XG trekkers voor Hoyer

Nieuws
22-02-2024 | Door Iep van der Meer

Hoyer, marktleider in logistieke oplossingen voor vloeibare producten, kiest voor de DAF XG 480. Het bedrijf plaatste een order voor maar liefst 165 trekkers bij DAF.

De trucks, die de komende maanden worden geleverd, worden ingezet in heel Europa. Alle voertuigen zijn voorzien van DAF’s nieuwste, uitgebreide pakket Advanced Driver Assistant Systems (ADAS).

Hoyer werd opgericht in 1946 in Hamburg, Duitsland en is uitgegroeid tot mondiale koploper in logistieke oplossingen voor vloeibare producten. De onderneming is actief op alle continenten en biedt oplossingen op maat voor klanten in verschillende sectoren, waaronder gas, voedsel, minerale olie en chemie. Hoyer heeft kantoren in meer dan 100 landen. Voor wegtransport vertrouwt het op een vloot van meer dan 1.200 trucks, met een sterke vertegenwoordiging van DAF. Het opleggerpark van Hoyer omvat in totaal 1700 eenheden.

‘Een veilige en duurzame vrachtwagen’ 

De nieuwe trekkers worden gestationeerd in Duitsland, Nederland en Polen en ingezet in heel Europa. Rudolf Schumacher, hoofd Fleet Management Road voor Europe Domestic van de Hoyer Group, is opgetogen dat een deel van de vloot vervangen wordt door de zeer efficiënte en meermaals bekroonde DAF XG. “Deze betrouwbare trucks zijn voorzien van de nieuwste, state-of-the-art veiligheidssystemen en bieden onze chauffeurs ook een luxe en comfortabele ervaring. Het feit dat de voertuigen kunnen rijden op HVO, sluit aan bij onze ambitie om bij te dragen aan een duurzame toekomst. En dat vinden we belangrijk voor de volgende generaties. Het rijden op HVO vermindert namelijk de ‘well to wheel’ CO2-uitstoot met tot maar liefst 90%. Dankzij onze nieuwe DAF-trucks kunnen we op de best mogelijke HOYER-manier onze klanten uitzonderlijke service bieden.”

XG Cabine

Het is opvallend hoeveel grote vloten kiezen voor de extra ruime XG cabine. Dankzij de extra ruimte is er een groter bed en is er meer opberg- en leefruimte aan boord. Van alle klanten die kiezen voor de nieuwe generatie van DAF kiest maar liefst 60% voor de langere cabine versies. 20% van alle internationale klanten kiest voor de XG+ cabine. Die is net zo lang, maar heeft door een hoger dak nog meer ruimte aan boord. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…
Nieuws
27-12-2016
Jongeneel-1.jpg

12 DAF trucks voor Jongeneel Transport

Het zestig jaar jonge Jongeneel Transport heeft 12 nieuwe DAF trucks van de types CF en XF in gebruik genomen. De…