20 DAF XD trekkers voor Gebr. Van Eijk

Nieuws
03-06-2024 | Door Iep van der Meer

Gebroeders Van Eijk Transport uit Asten heeft een serie van 20 nieuwe DAF XD trekkers in gebruik genomen. Eerder werden al twee DAF XD bakwagens in gebruik genomen. De nieuwe trucks vervangen 20 DAF CF trekkers en werden geleverd door DAF Trucks dealer Loven Trucks in Helmond.

“De chauffeurs zijn erg tevreden over de cabine van de DAF XD”, aldus directeur-eigenaar Jannis van Eijk. “Vooral op schouderhoogte is die duidelijk ruimer dan die van de voorgaande DAF CF. Ook de wat lagere zitpositie is fijn, want daardoor is de instap makkelijker. Verder ervaren de chauffeurs een goed zicht rondom. Dat is natuurlijk super als je veel in stadscentra en ook woonwijken komt, zoals met deze trucks bij ons het geval is. Omwille van dat goede zicht en dus de veiligheid hebben we ook gekozen voor het DAF camerasysteem in plaats van de spiegels.” 

Palletdistributie en chauffeurscomfort

Gebroeders van Eijk zal de nieuwe DAF XD-trekkers inzetten voor transport van bouw gerelateerde goederen en van diervoeding. Het gaat om divers pallettransport. Wendbaarheid en een makkelijke in- en uitstap zijn dan pluspunten. Van Eijk: “Een chauffeur heeft recht op een prettige werkomgeving. Om die reden hebben we bij de nieuwe XD’s gekozen voor extra luxe stoelen met twee armleuningen, voor een standkachel, een koelkast en het DAF infotainmentsysteem met Apple Carplay en Android Auto. Zodat de bediening van de mobiele telefoon via het centrale display gaat, wat wel zo gemakkelijk en veilig is.”

Transport, warehousing en dienstverlening

Gebroeders van Eijk is sinds 1908 actief in transport. Een echt familiebedrijf waar nu de vierde generatie aan het roer staat. Dat zijn Jannis en Pim van Eijk. Inmiddels zijn er een overslaglocatie in Asten van 10.000 m2 en een warehouse in Someren van 13.500 m2. Het wagenpark bestaat uit 80 trailers en 60 voertuigen, waarvan er 35 van het merk DAF zijn.  

“We richten ons sterk op aanvullende diensten bij het transport en warehousing. Dat betekent nog meer aandacht voor efficiënte oplossingen, bijvoorbeeld in ons douane-entrepot waar we goederen kunnen opslaan. Daar verzorgen we voor onze klanten de afhandeling van de benodigde vergunningen, betalen van invoerrechten en btw en de naleving van alle relevante voorschriften.”

Verder richt het bedrijf zich op Value Added Services (VAS) en Value Added Logistics (VAL). Het gaat om extra diensten zoals ompakken, herverpakken, etiketteren / omstickeren, kwaliteitscontrole en retourhandling. “We zien namelijk dat steeds meer bedrijven met de vraag zitten of ze dit nog zelf doen of beter kunnen overlaten aan specialisten doordat voorschriften en regelgeving, zoals op het vlak van milieu, alleen maar toenemen en complexer worden.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…
Nieuws
27-12-2016
Jongeneel-1.jpg

12 DAF trucks voor Jongeneel Transport

Het zestig jaar jonge Jongeneel Transport heeft 12 nieuwe DAF trucks van de types CF en XF in gebruik genomen. De…