31 MAN trucks voor Van Eijck Materieel

Nieuws
23-09-2024 | Door Maarten van der Westen

Bergingsbedrijf Van Eijck Materieel breidt zijn vloot uit met maar liefst 31 nieuwe vrachtwagens van MAN. Eerder ontving het bedrijf al 20 nieuwe voertuigen van het merk.

De uitbreiding bestaat onder andere uit 25 MAN TGL bakwagens, voorzien van een grote TM-cabine met een tweede zitrij. Aan comfort en veiligheid is extra aandacht besteed. Zo zijn de auto’s voorzien van een digitale cockpit, verkeersbordherkenning, achteruitrijcamera, voetgangersdetectie, afslaghulp en een bandenspanningscontrolesysteem. Bovendien kregen ze de nieuwe volautomatische MAN PowerMatic versnellingsbak. De bergingstrucks zijn voorzien van een 5-tons Simplex vloer met een bergingslepel, gebouwd door JIGE International in Revigny-sur-Ornain in Frankrijk, dochteronderneming van Miller Industries.

De overige zes vrachtwagens zijn 18-tons TGM-modellen. Deze zijn identiek uitgevoerd, maar beschikken over een lagere TN-slaapcabine. Hiervoor is gekozen vanwege de plaatsing van de kraan achter de cabine.  De MAN TGM-trucks zijn door FALKOM BV uit Tiel uitgerust met een MKG HMK 283SHP T-kraan en een Falkom FAS 6-tons vloer met bergingslepel.

"De eerder geleverde serie van 20 MAN-trucks heeft zich in de praktijk uitstekend bewezen.” licht Paul van der Burgt van Van Eijck toe. “Zowel wij als onze chauffeurs zijn zeer tevreden, waardoor MAN opnieuw een logische keuze was voor de uitbreiding van onze vloot. Door veranderde wetgeving was het echter noodzakelijk om de trucks opnieuw te evalueren en samen met MAN Truck & Bus hebben we de beste configuratie gevonden.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-11-2018
stouwdam2-217290-1400.jpg

Dikke Benz voor Stouwdam Kraan- en Bergingsbedrijf

Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek heeft onlangs een vierassige Mercedes-Benz Arocs 4463…
Nieuws
26-02-2020
Poort_Scania-1-pers-2020.jpg

Scania R650 V8 8x4 bergingstruck voor Poort Hoogkerk

“Bij een zware bergingstruck, moet je voldoende vermogen hebben. Vandaar dat wij voor onze nieuwe…
Nieuws
03-03-2020
Modern-Berging_Scania-3-web-pers-2020.jpg

Scania G500 8x2 XT Alleskunner voor Modern

Bergingsbedrijf Modern met vestigingen in Utrecht en Bodegraven zette onlangs een nieuwe Scania G500 8x2*6 met…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.