37 illegale passagiers uit een oplegger gehaald

Nieuws
15-02-2022 | Door Iep van der Meer

Afgelopen weekend pakte de Roemeense douane een chauffeur die er van verdacht wordt om maar liefst 37 illegale passagiers de grens over te brengen naar Hongarije. 

De mensen in de oplegger waren tussen de 21 en 52 jaar oud en waren afkomstig uit landen als India, Pakistan en Bangladesh. De meesten hadden al asiel aangevraagd in Roemenië, maar wilden kennelijk toch ook even verder kijken in Europa. Met het passeren van de Hongaarse grens waren ze bijna in het Schengen gebied, maar dat lukte dus net niet.

Illegale migranten

De illegale migranten zaten tussen een lading piepschuim, en op de foto van de Roemeense politie is te zien dat er duidelijk ruimte was gemaakt voor de passagiers. Of de chauffeur daarbij betrokken was of dat de migranten zich zelf toegang hadden verschaft tot de oplegger wordt uitgezocht door de autoriteiten. Duidelijk is dat zowel de chauffeur als zijn passagiers voorlopig vast zitten. 

Asielzoekers

De foto's die de Roemeense politie naar buiten bracht zijn waarschijnlijk bedoeld om andere chauffeurs te waarschuwen. Daarbij werd nog wel even de moeite genomen om een gezellige groepfoto naast de trailer te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-09-2017
PolitieDord2_1.jpg

Rare snijbonen in Spaanse koeltrailer

De politie in Dordrecht heeft zes illegalen aangetroffen in een Spaanse koeltrailer met snijbonen. De illegale immigranten…
Nieuws
17-10-2023
border-514854_1280

Duitsland gaat controleren aan Poolse en Tsjechische grens

Duitsland heeft besloten om weer grenscontroles in te voeren aan de grenzen met Polen en Tsjechië.…
Nieuws
28-05-2019
Migrant2LR.jpg

Marechaussee jaagt op mensensmokkelaars

Volgens de marechaussee is Nederland inmiddels een transitland geworden voor migranten. De handhavers zeggen dat…