Vijf DAF XF530 bakwagencombi's voor Katee

Nieuws
22-09-2018 | Door Iep van der Meer

Bij Katee transport uit Amstelveen zijn vijf DAF XF 530 FAN SSC bakwagens geleverd door DAF-dealer Truckland. De vijf combinaties maken deel uit van een vernieuwing van het wagenpark. De DAF Super Space Cab bakwagens zijn door Heiwo opgebouwd.

Bij de aanschaf van de nieuwe DAF-combi’s koos directeur Pascal Kaatee, samen met Truckland verkoopadviseur Jean-Paul Punt, bewust voor een compleet uitgevoerde en functionele DAF XF FAN Super Space Cab met 530 pk MX-13 Euro 6c dieselmotor, TraXon versnellingsbak en de MX-Engine Brake. “Wij vervoeren bloemen en planten vanuit Aalsmeer naar alle delen van Duitsland plus een stukje Zwitserland. Op de terugweg nemen wij geladen vliegtuigplaten voor Schiphol mee. Daarom zijn de laadbakken voorzien van een uitgekiend doorlaadsysteem en een geïntegreerde rollenbaan. Met het oog op de wijzigende transportmogelijkheden voor met name Duitsland zijn deze krachtige motorwagens ook gelijk LZV gekeurd. Deze vijf nieuwe DAF XF combi’s zijn onderdeel van een totale vlootuitbreiding. Dit jaar breiden we uit met 9 voertuigen en worden er 4 voertuigen vervangen. Wij zien de economie aantrekken en het vervoersaanbod toenemen”, vertelt Kaatee.

Camera's, verlichting

DAF en Truckland leveren al decennialang aan het sinds 1962 bestaande Noord-Hollandse bedrijf, dat binnen het 35 motoreenheden tellende wagenpark een tweemerken-strategie voert. “Met deze aankoop verdubbelt het DAF-aandeel. De keus voor DAF komt voort uit de wens van onze chauffeurs. Zij roemen de cabineruimte, maar zeker ook de stille motor en de nieuwe TraXon versnellingsbak. Als ondernemer kijk ik vooral naar de verbruikscijfers. En hoewel de geleverde modellen nog maar net onderweg zijn, ziet ook dat er prima uit. De trucks zijn voorzien van alle DAF-veiligheidsopties en met onze eigen garage hebben wij boven in de hoek van de laadbak een camera ingebouwd. Samen met de Corner Eye rechtsvoor en de camera achterop biedt dat de chauffeur een beter zicht aan de rechter- en achterkant van de combinatie. Een ander veiligheidsaspect is de achteruitrijverlichting. Ik kies heel bewust voor een zo hoog mogelijke Lumenwaarde van de LED verlichting, omdat je daarmee ook maximaal zicht naar achteren houdt en goed zichtbaar bent. Ik wil ook dat het voorraam onder alle omstandigheden leeg en schoon blijft. Deze DAF’s hebben een gestuurde en hefbare naloopas met het nieuwe Electro Hydraulic Steering System. Dit schakelt de stuurpomp uit bij snelheden boven de 45 km/uur en draagt bij aan minder verbruik.”

Sudoku

Waar in het verleden de verhouding tussen trekkers/opleggers en combi’s ongeveer 50/50 was, is de combi nu met een inhaalslag bezig. “Hij biedt meer flexibiliteit en je kunt meer meenemen. Wij kozen destijds voor de oplegger, omdat je dan in verband met de rijtijden kon omkoppelen. We rijden voornamelijk groupage, maar zien dat het volume de laatste jaren groeit. Daardoor zijn de routes veel compacter geworden. In Heilbronn hebben we ook een eigen depot, waar we zendingen op elkaar kunnen afstemmen. Ieder voertuig beschikt over track en trace plus een berichtensysteem. De planning gebeurt centraal vanuit Aalsmeer en iedere dag is dat weer een Sudoku-puzzel”, lacht Pascal Kaatee.

 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-11-2018
DAF_Holwerd_Trucking_2.jpg

DAF XF SSC voor Holwerd Trucking

Holwerd Trucking is een onderneming die rijdt in opdracht van ITS Holwerd. ITS Holwerd BV is opgericht met het idee om…
Nieuws
08-08-2018
37843724_1836745373077593_2338452960725434368_o.jpg

P.Greving kiest weer voor DAF's grootste cabine!

Het was ergens rond 1985 toen P.Greving uit Hoogeveen nieuwe DAF 3600 trucks op de weg zette. Op de foto's…
Nieuws
26-02-2018
DAF_XF_van_Goedegebuure_LR.jpg

Jamaicablauwe DAF voor Goedegebuure

Na twintig jaar in loondienst is John Goedegebuure voor zichzelf begonnen. Hij gaat rijden met een nieuwe DAF XF 480…