500e DAF truck voor GVT Group of Logistics

Nieuws
21-10-2020 | Door Iep van der Meer

De GVT Group of Logistics ontving onlangs de 500e nieuw gekochte DAF truck. Het jubileum exemplaar maakt deel uit van een order van 27 nieuwe DAF CF trucks die het bedrijf onlangs afgeleverd kreeg van dealer Truckland.

De totale order gaat om 27 CF trucks waarvan 24 trekkers en drie bakwagens. De nieuwe DAF trucks gelden deels als vervanging en deels als uitbreiding op het bestaande wagenpark. Het wagenpark van GVT telt momenteel 350 motoreenheden en 800 getrokken eenheden. Directeur Wil Versteijnen van GVT Group of Logistics vertelt: “Deze nu geleverde CF-trucks gaan rijden bij ons intermodale bedrijf BTT Multimodal container solutions en binnen ons eigen fijnmazige 24-uurs GVT Benelux distributienetwerk met vijf eigen vestigingen met crossdockmogelijkheden.” 

Hij vervolgt: “Vanaf de start van ons bedrijf doen wij al zaken met DAF en we rijden zowel met de LF, de CF als de XF. Destijds waren wij hier in Tilburg bijna buren van Truckland en door de jaren heen is die goede band alleen maar gegroeid. Sinds een paar jaar kiezen we voor zoveel mogelijk standaardisering van het wagenpark en laten ieder nieuw voertuig ook gelijk voor LZV-gebruik keuren. Daardoor kan je onderling uitwisselen en vervoersstromen efficiënter inrichten. Ons vrachtaanbod varieert van een pallet tot volledige LZV-ladingen. In Tilburg beschikken wij over een eigen en moderne (9 mans) garage die zorgen voor de opbouw van voertuigen, het herstel van carrosserieschades, onderhoud en herstel van het getrokken- en ander materieel. Daarnaast hebben de nieuw geleverde DAF’s  een Reparatie- & Onderhoudscontracten bij Truckland.”    

Complete uitrusting

De nieuwe DAF CF trucks zijn voorzien van: een TraXon 12 automaat, airconditioning, standverwarming, een Luxury Air lucht-geveerde chauffeursstoel, koelkast, de MX-engine rem (470 pk remmend vermogen), een lucht-geveerde achteras, de Space Cab cabine met Skylights en DAF Connect (het online DAF fleet-managementsysteem dat inzicht geeft in relevante informatie over de truck, chauffeur en locatie). Het vermogen komt van de 410 pk MX-11 Euro 6 motor met een koppel van 2100 Nm.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-02-2018
GVT_Wil_Versteijnen-1400.jpg

156 x DAF CF voor GVT Group of Logistics

GVT Group of Logistics heeft een order geplaatst voor de levering van 156 DAF CF trucks. Het gaat om 4x2 CF Space…
Nieuws
26-02-2020
Adrie_en_Dirk.jpg

Post-Kogeko en Visbeen verder als Daily Logistics Group

We meldden dit bericht al vorig jaar in januari, maar de beide oprichters, Adrie Visbeen en Dirk…
Nieuws
17-01-2019
Visbeen_1.jpg

Visbeen en Post-Kogeko fuseren tot Daily Logistics Group

Visbeen en Post-Kogeko gaan samen verder als Daily Logistics Group. Door deze fusie wordt DLG…