560 pk Iveco Heavy Wrecker voor Ben Heiltjes

Nieuws
27-01-2017 | Door Iep van der Meer

Iveco's zie je niet heel vaak in het echt zware werk maar met deze nieuwe 8x4 zet bergingsbedrijf Ben Heiltjes uit Cuijk wel even wat moois neer. De indrukwekkende vierasser is opgebouwd door De Groot Techniek uit Brakel.

De nieuwe Iveco Stralis bergingstruck dient ter vervanging van een ouder bergingsvoertuig. Ben Heiltjes koos deze keer voor een Iveco Stralis met 8x4 as-configuratie en een wielbasis van 5300 millimeter als basis voor de bergingsopbouw. De Stralis is uitgevoerd met ruime Hi-Way cabine. Onder de cabine bevindt zich een 560pk en 2500Nm sterke FPT Cursor 13 dieselmotor. Zoals alle Iveco trucks werkt ook deze Euro-6 motor zonder EGR. Als versnellingsbak staat er een handgeschakelde 16-bak van ZF in de aandrijflijn.

De hefcapaciteit van de DGT26000W truckberger opbouw in ingeschoven rijtoestand is maar liefst 26 ton. De uitschuifbare hoofdarm is voorzien van twee 20 tons hydraulische lieren en achterop de opbouw bevinden zich twee hydraulische steunpoten die voor stabiliteit zorgen tijdens het bergen van zwaar transportmaterieel. 

De IVECO Stralis Hi-Way en de opbouw zijn voorzien van led-verlichting en reflecterende bestickering. De diverse contourverlichting, flitslampen, verstralers en fly-over achter de cabine met zwaaibalk maken deze nieuwe bergingstruck van Autohulpdienst Ben Heiltjes compleet. 

Autohulpdienst Ben Heiltjes en werknemers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om hulp te bieden, waar dan ook in Europa. Het servicepakket van het bedrijf uit Cuijk bestaat uit onder andere incidentenmanagement, takel-, bergings- en opslagwerkzaamheden, truckberging, autotransport en vervangend vervoer. 

Voor het uitvoeren van deze zeer diverse werkzaamheden beschikt Autohulpdienst Ben Heiltjes over autotransporters, bergingsvoertuigen voor personenwagens, bergingstrucks, voertuigen met laadkranen en assistentievoertuigen die worden ingezet bij pechhulpverlening. Daarnaast verleent het bedrijf fietspechhulp met speciale voertuigen, in opdracht van de ANWB.

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-02-2020
IMG_4446-1400.jpg

Scania's in de Noorse sneeuw

Onlangs was BIGtruck in Noorwegen voor 'Scania Winter 2020'. Eigenlijk is dit een evenement van de Noorse Scania organisatie…
Nieuws
21-11-2018
stouwdam2-217290-1400.jpg

Dikke Benz voor Stouwdam Kraan- en Bergingsbedrijf

Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek heeft onlangs een vierassige Mercedes-Benz Arocs 4463…
Nieuws
09-03-2016
Barendregt2.jpg

MAN 8x4 bergingstruck voor A. Barendregt Rhoon

In het Rotterdamse rijdt een nieuwe MAN bergingstruck rond. De stoere 8x4 met zijn zware kraan staat 24-7…