85 Europallets in één combinatie

Nieuws
05-08-2024 | Door Iep van der Meer

In Denemarken is een proef voor langere tijd gestart met 32,5 meter lange Super Eco Combi's. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor vervoerders. Zo weet het Deense Krog Transport & Logistics een combinatie op de weg te zetten met ruimte voor niet minder dan 85 Europallets! 

Het enorme volume wordt bereikt door een standaard trailer met een inhoud van 33 Europallets te koppelen via een dolly met een Burgers dubbel dekker. In die laatste trailer passen niet minder dan 52 Europallets. Daarmee kan het bedrijf dus in één rit 85 Europallets vervoeren met stukgoed en winkelbenodigdheden. Dat is dus bijna drie keer het volume van een standaard trailer. Aangezien ook Zweden deze combinaties toestaat kan het bedrijf zelfs internationale ritten doen met deze combinatie, via de Sontbrug die de beide landen verbindt. 

Als trekker staat er een Scania 660S 6x2 trekker voor de combinatie. In Denemarken mag deze combinatie 72 ton wegen. Voor Zweden is dat zelfs 74 ton, maar dan moet er een 6x4 trekker voor staan. Met een 6x2 trekker is het totaal gewicht in Zweden beperkt tot 64 ton. Hartman Sverige AB zet inmiddels 74 tons Super Eco Combi's in in Zweden met 6x4 trekkers.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-09-2023
Deense SEC

Denen starten proef met Super Eco Combi

In Zweden mag het vanaf 1 december onder bepaalde voorwaarden al, rijden met twee opleggers met een maximale lengte…
Nieuws
04-09-2024
Super Eco Combi (3)

Super Eco Combi de weg op in Duitsland!

Tegen alle verwachtingen in start in Duitsland een proef met de Super Eco Combi. Het gaat daarbij om ritten tussen…
Nieuws
22-01-2024
Super eco Combi Sweden

Super Eco Combi wint terrein in Scandinavië

Sinds 1 december vorig jaar mogen Super Eco Combi’s in Zweden de weg op langs een aantal aangewezen routes…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.