AB Texel neemt agrarisch transport Goorden Wouw over

Nieuws
25-10-2020 | Door Tim de Jong

Op 1 januari 2021 neemt AB Texel Group de transportactiviteiten van Goorden Wouw B.V. over. Met deze overname breidt de AB Texel het transport van groenten en andere agrarische producten verder uit.

Goorden Wouw is gespecialiseerd in het transport van los verladen groenten en kruiden voor de industrie. Met een vloot van moderne haakarmcombinaties, walking floors en bandlossers worden onder meer spinazie, bonen, uien en knolselderij vervoerd naar klanten in heel Europa.

AB Texel Group is gespecialiseerd in het transport van agrarische producten, zowel los gestort in bandlossers, walking floors en kippers als op pallets. Voor het palletvervoer worden schuifzeiltrailers en walking floors ingezet. Naast agrarische producten vervoert AB Texel Group veevoer, meel, gekoelde foodproducten en (vloeibare) zuivel.

AB Texel Group neemt de gehele transporttak over van Goorden Wouw. De activiteiten op het gebied van verhuur van vloeistofdichte containers blijven buiten de overname en worden voortgezet door Anton Goorden. “Ik heb deze stap gezet om de continuïteit van onze transportactiviteiten te kunnen waarborgen, zowel voor onze klanten als medewerkers. AB Texel Group is een solide en betrouwbare partij die bekend is in de sector,“ aldus Goorden.
“We rijden voor een deel voor dezelfde klanten,” vult Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group aan. “Met de overname van Goorden Wouw versterken wij ons netwerk in het transport van groenten en andere agrarische producten. Zo kunnen we onze efficiency vergroten en de dienstverlening naar onze klanten verder optimaliseren. Bij Goorden Wouw werkt een mooie club ervaren mensen, wij kijken uit naar de samenwerking.”  

Nog maar een week geleden nam AB Texel Group ook al Van Wieren International uit Emmeloord over.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-03-2021
ABTexel.jpg

AB Texel doet overname in Duitsland

AB Texel Group is voor AGRAVIS Raiffeisen AG het veevoertransport gaan verzorgen voor twee productielocaties in Duitsland.…
Nieuws
29-05-2023
Eelco de Vries Transport (2)

Eelco de Vries Transport naar AB Texel

Eelco de Vries Transport BV uit Emmeloord wordt per 1 juni overgenomen door AB Texel. Hiermee verstevigt AB Texel…
Nieuws
03-04-2018
Nieuwe_DAF_AB_Texel_Group-1400.jpg

26 DAF FTG Trekkers voor AB Texel

Het steeds maar groter wordende AB Texel heeft een serie nieuwe DAF trucks in bedrijf genomen. Het gaat deze keer om…