Acht Volvo FH Aero trekkers voor Hallam Express

Nieuws
02-09-2024 | Door Maarten van der Westen

Het Britse Hallam Express heeft maar liefst acht nieuwe Volvo FH Aero trekkers in gebruik genomen. Met het langere frontje en camera’s in plaats van spiegels hoopt het bedrijf flink diesel te besparen.

Zoals normaal in Groot-Brittannië zijn de trekkers uitgevoerd als 6x2. Zoals de rest van de vloot van zo’n 60 trekkers en bakwagens zijn de nieuwe Volvo ook zwart gespoten, maar dan met een opvallende gele grille. Ook zijn ze voorzien van een opvallende striping, waarin de naam van het bedrijf terugkomt. Het merendeel van de vrachtwagens van Hallam Express is van het merk Volvo.

“We vertrouwen Volvo Trucks al meer dan drie decennia omdat de voertuigen consequent uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid leveren. Het nieuwe FH Aero-model belooft onze brandstofefficiëntie naar een hoger niveau te tillen, wat cruciaal is voor onze activiteiten”, aldus directeur David Simpson.

De Volvo FH Aero trekkers voor Hallam Express zijn voorzien van de 460 pk sterke turbo compound motor. “Brandstofefficiëntie is van het grootste belang in onze industrie en het geavanceerde ontwerp en de technologie van de Volvo FH Aero zorgen ervoor dat we elke druppel kunnen maximaliseren”, aldus Simpson. “Dit zal ons niet alleen helpen om de kosten te verlagen, maar ook onze CO2-voetafdruk te verminderen.” 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-04-2024
Collett & Sons - Biggleswade Substation 7

Collett vervoert twee transformatoren van 178 ton

Een spectaculair zwaartransport in Groot-Brittannië, waar Collett & Sons Ltd twee enorme transformatoren…
Nieuws
17-04-2018
Vosa_LR.jpg

Britse inspectie betrapt bijna 400 AdBlue fraudeurs

Van de 10.000 trucks die de Britse inspectie, de DVSA, de afgelopen tijd heeft gecontroleerd, werd…
Nieuws
14-07-2016
eurotunnel-truck.jpg

Grote parkeerplaats gepland aan Britse kant Kanaaltunnel

De Britten willen af van de files op de M20. Daarom komt er volgend jaar al een grote parkeerplaats…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.