Actros 4163 voor Zwaar Transport Zeeland

Nieuws
12-07-2016 | Door Tim de Jong

Recentelijk overhandigde Mercedes-Benz truckdealer Automotions een Actros 4163 8X4 SLT aan Zwaar Transport Zeeland. De truck zal worden ingezet voor transporten van 40 t/m 140 ton en is geschikt voor een treingewicht van 250 ton. Het is de eerste Mercedes-Benz in het wagenpark van het Zeeuwse transportbedrijf.

De keuze van Zwaar Transport Zeeland kwam echter niet uit de lucht vallen. “De zwaar transport trekkers van Mercedes-Benz hebben een goede reputatie. We wilden vooral de Turbo-Retarder-Koppeling graag uitproberen omdat deze compleet anders is dan de systemen van onze andere trucks,” aldus Frank Kouwenberg van Zwaar Transport Zeeland.

De vrachtwagen werd door Automotions Mercedes-Benz geleverd met een reparatie onderhoudscontract en FleetBoard. “Dat is ook nieuw voor ons. We kunnen nu het brandstofverbruik onderweg, tijdens het stationair draaien en het rijgedrag van de chauffeur volgen.” Inmiddels is de vierasser, gekoppeld aan een 3 bed 5 dieplader, al een paar maanden in gebruik voor het transport van zware constructies, grondverzet- en mijnbouwmachines. De Actros zal voornamelijk in Nederland, België en Frankrijk gaan rijden. Tevens zal de SLT veel zware constructies van en naar het havengebied van Vlissingen vervoeren. De 250 tons trekker kan worden ingezet voor transporten waarbij de slijtagevrije Turbo-Retarder-Koppeling geen overbodige luxe is. Deze koppeling maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren en dient tegelijkertijd als retarder voor extra veiligheid.

Zwaar Transport Zeeland, gevestigd in Vlissingen, is een dochteronderneming van Jac Rijk B.V. Het bedrijf bestaat al veertig jaar en is gespecialiseerd in het (inter-)nationale vervoer en distributie van zware constructies, grondverzet- en mijnbouwmachines. Het wagenpark van Zwaar Transport Zeeland bestaat uit tien zware trekkers. Het transportbedrijf heeft dertien medewerkers in dienst.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-07-2016
Volvo_TerLinden1LR.jpg

Drie zwaar transport Volvo's voor Ter Linden

Ter Linden Transport uit Doetinchem neemt drie Volvo FH16 750 8x4 tridem trekkers in gebruik voor het exceptioneel…
Nieuws
04-05-2021
Mammoet1.jpg

Mammoet rijdt met waterkrachtcentrale door Azië

Onlangs voerde Mammoet weer een bijzonder klusje uit, dit keer in samenwerking met de Hansa Meyer Group.…
Nieuws
22-09-2020
Scania-deKoning_1LR.jpg

Speciaal transport op Griekenland

We komen het nog vaak tegen: chauffeurs die mooie ritten rijden en die houden van hun werk. Wouter de Koning is hiervan…