Nieuws
04-06-2024 | Door Iep van der Meer

Bergingsbedrijf Hoogwout neemt exclusieve truck in gebruik voor de internationale repatriëring van voertuigen: de Mercedes-Benz Actros L in Edition 3-uitvoering. “Dit is de enige Actros Edition 3 waarvan het trekkende gedeelte capaciteit biedt voor 3 personenauto’s”, vertelt Jeroen Smit van Gomes Noord-Holland. Truckvlogger Dennis Ton gaat met deze speciale Actros voertuigen bergen in heel Europa.

De Actros L Edition 3 die in gebruik is genomen is in veel opzichten een unieke auto. Jeroen Smit, Key Accountmanager Trucks bij dealer Gomes Noord-Holland, legt uit: “De Edition 3, op zich al een zeer exclusieve verschijning, is zo goed als altijd uitgevoerd als trekker, maar dit is een 480 pk sterk, rondom luchtgeveerd, Lowliner chassis. Hierdoor kunnen auto’s in de hoogte geladen worden. Bovendien heeft deze een custom opbouw, waardoor op het trekkende gedeelte van de combinatie 3 auto’s mee kunnen. Er is geen enkele Actros L Edition 3 die zo is uitgerust. Dan is er ook nog een op maat gemaakte aanhangwagen waarop de berger eveneens 3 auto’s kwijt kan. Deze is gespoten in de typische Edition 3-tint Maansteen Grijs.”

Probleemloze kracht

Wagenparkbeheerder Jos Hotting is blij met het resultaat. Hij vertelt: “Gomes en Tijhof hebben geweldig werk verricht. Hierbij wil ook nog even vermelden dat ik zeer te spreken ben over de service, kennis en toewijding van afleverspecialist Joey Grandiek en monteur Tiemen Groot. Zij stonden altijd voor ons klaar, namen onze wensen steeds mee en boden  inzicht en flexibiliteit. En ik was al tevreden hoor, over Mercedes-Benz Trucks en Gomes: de vorige Actros van Dennis is nu ruim 7 jaar in gebruik en heeft er bijna een miljoen kilometer op staan. In die tijd is deze truck een ronduit probleemloze kracht geweest in ons wagenpark. Er is eens een turbo vervangen en een radiator, maar dat was het ook wel. Met zo’n kilometerstand vind ik dat indrukwekkend. Deze nieuwe truck zal het ook weer goed gaan doen. Het begin is in elk geval goed: ik heb Dennis nog nooit zo happy gezien!”

Truckvlogger Dennis

Chauffeur Dennis fimt zijn avonturen in Europa en is succesvol op social media. De kans dat je deze nieuwe Actros tegenkomt op de weg of op social media is dan ook groot. Dennis heeft met zijn nieuwe Actros in ieder geval alle luxe aan boord, inclusief een 'Lummelecke' zoals ze dat bij Mercedes noemen. Dat is een soort lounge zit met een tafeltje.

Dennis

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-01-2024
Mercedes SK (2)-1400

De Mercedes-Benz 1938 V8 van Simon de Pater

Als je vandaag de dag een V8 wilt dan kun je nog maar bij één merk terecht. Vroeger (toen alles beter was)…
Nieuws
11-09-2023
Zetros 6x6 truck

100 Mercedes-Benz Zetros trucks voor Oekraïne

De Duitse regering heeft met een financieel steun initiatief de levering mogelijk gemaakt voor een order…
Nieuws
20-07-2023
Actros L Angry Bee (1)

Actros L 'Angry Bee' van Veenstra Meppel

Cornelis Veenstra uit Meppel heeft stevig uitgepakt met zijn nieuwe trekker. De eigenrijder begon in 2006 voor…