Nieuws
16-10-2019 | Door Iep van der Meer

Adantra Logistics uit Eede heeft inmiddels een nieuwe Volvo FH met I-Save in de vloot opgenomen. Het bedrijf is bijzonder tevreden over de eerste resultaten van deze truck met Turbo Compound techniek. ,,De nieuwe Volvo FH maakt de belofte van een lager verbruik meer dan waar'' aldus eigenaar Ad Berckmoes.

Adantra Logistics zet de Volvo FH met I-Save in voor geconditioneerd transport van vis, zeevruchten, groente en fruit in West-Europa. De introductie van de Volvo FH met I-Save viel samen met het moment waarop Berckmoes zich oriënteerde op een nieuwe truck. “Wij waren op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke trekker die de chauffeur een hoog comfort biedt en voorzien is van de modernste veiligheidstechnieken”, vertelt Berckmoes. “De Volvo FH met I-Save, waar wij als een van de eersten mee reden, voldoet daar volledig aan. We rijden er nu ruim twee maanden mee en deze truck presteert precies zoals Volvo heeft beloofd, en zelfs beter dan dat. We noteren een verbruik van ruim 1 op 4. Met een jaarkilometrage van zo’n 150.000 kilometer scheelt dat flink in de brandstofkosten. We verwachten het verbruik verder te kunnen optimaliseren want onze chauffeur krijgt nog een training om de mogelijkheden van de truck optimaal te benutten.”

De combinatie van de nieuwe D13TC-motor met verbeterde brandstof besparende functies kan de brandstofkosten met 7% verlagen. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor optimaal gebruik van de beschikbare energie. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel zodat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden. Het uitgebreide Long Haul Fuel-pakket zorgt voor aanvullende brandstofefficiency. Dat pakket bestaat uit het verbeterde I-See op basis van kaarten, I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten, I-Cruise met I-Roll, nieuwe zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst.

BIGtruck had als eerste de Volvo met deze nieuwe techniek al in een test. ">Klik hier voor die BIGtruck RoadTest met de Volvo FH500 I-Save!

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-01-2020
670_2019_NEP_Hilversum_005_1.jpg

Volvo trekkers voor high tech televisie trailers

NEP The Netherlands (NEP) heeft twee Volvo FH 460 4x2-trekkers aan haar wagenpark toegevoegd. De trucks…
Nieuws
13-01-2020
Volvo_FH_4x2_I-Save_voor_Action.jpg

46 Volvo FH I-Save trekkers voor Action

Het snel groeiende Action heeft een order getekend voor maar liefst 46 Volvo FH trekkers. Het gaat om 4x2 trekkers…
Nieuws
22-02-2022
11-IMG_0313.jpg

Volvo: I-Torque en andere verbeteringen

Volvo kondigt een reeks verbeteringen aan die vooral de aandrijflijn betreffen. Meest opvallend is het gebruik…