Nieuws
16-06-2020 | Door Tim de Jong

Voor de distributie naar haar winkels heeft Aldi onlangs 25 Volvo’s FM in gebruik genomen. Nog eens 18 nieuwe Volvo-trucks volgen later dit jaar. Daarmee switcht het bedrijf wederom van merk. MAN, Scania, DAF en Mercedes gingen Volvo voor.

Het grootste nieuws voor de Aldi chauffeurs is dat ze voortaan de beschikking krijgen over een slaapcabine. Alle voorgaande trucks waren uitgevoerd met een korte dagcabine. De 25 Volvo’s FM beschikken over een 380 pk motor en tal van comfort verhogende zaken zoals een luchtgeveerde cabine, koelkast en een mediapakket met geïntegreerde navigatie. Verder zijn de trucks uitgevoerd met een regensensor, statische bochtverlichting en een bestuurdersairbag. Daarnaast zijn de trucks voorzien van een zogeheten Afslag Assistent die meekijkt of er bij rechtsaf slaan geen fietsers in gevaar komen en een achteruitrijcamera.

“De werkwijze van Aldi is gericht op veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Volvo sluit goed aan bij deze kernwaarden en helpt bij het versterken van ons imago. Zo zijn wij actief bezig met de verduurzaming van alle bedrijfsprocessen. Volvo helpt ons om deze klimaatstrategie door te voeren binnen het wagenpark”, aldus Marten Palstra, Manager Logistics bij Aldi.

Eenvoudig manoeuvreren

Ook chauffeurs zijn enthousiast over de nieuwe trucks. Vooral het grote zichtveld dat zij met de Volvo FM hebben tijdens het manoeuvreren in drukke stadcentra werd positief ontvangen. 

“De chauffeurs zijn zeer te spreken over de ergonomisch ingerichte werkplek en de eenvoudig te gebruiken stuurbediening. De cabine is uitgerust met een koelkast en een airco waardoor de chauffeurs in alle weersomstandigheden een prettige werkomgeving hebben. De korte draaicirkel van de vrachtwagens werkt voor de chauffeurs erg prettig bij het laden en lossen in de drukkere centra en de versnellingsbak is in vergelijking met de concurrentie uitmuntend te noemen”, verklaart Marten Palstra.

Ook de lage instap van de Volvo FM speelde volgens Palstra mee in de gunstige waardering van de chauffeurs en de tevredenheid omtrent het comfort van de werkplek. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
31-03-2021
615_2021_Rens_Transport_Sprundel_008.jpg

Glasbakken legen en transformatoren vervoeren

Rens Transport heeft een nieuwe Volvo FM 500 8x2 TAG-XL met open laadbak en autolaadkraan in gebruik genomen.…
Nieuws
12-03-2019
53913795_319147535406837_6219868490132619264_n.jpg

Wordt dit de nieuwe Volvo FM?

Volvo werkt aan een opvolger voor de huidige FM serie. De eerste foto's laten zien dat het een te heet gewassen FH wordt,…
Nieuws
14-05-2019
670_2019_Hollander_Barendrecht_006.jpg

Volvo FM-jubileumtruck voor Hollander Barendrecht

Logistiek dienstverlener Hollander Barendrecht heeft onlangs een bijzondere Volvo FM-jubileumtruck in…