Alweer een Nederlands podium

Nieuws
08-01-2016 | Door Alex Miedema

Na een spannende strijd om de toppositie wist Hans Stacey de etappe van vandaag te winnen, slechts 7 seconden voor zijn neef Gerard de Rooy en 1:15 voor zijn teamgenoot Peter Versluis. Direct na het podium was een Russisch treintje plaatsen 4, 5 en 6 werden door Kamaz opgeëist. 

Ton van Genugten was gisteren nog de beste Nederlander, maar hij blijft gewoon in dient van het team rijden. Dat hield helaas voor hem wel in dat hij direct na de start 12 minuten moest wachten op Gerard de Rooy. Op de eindstreep had hij een achterstand van 11 minuten, dat moet toch pijn doen, de wetenschap dat je had kunnen winnen. Wie weet zit er voor Ton en zijn team volgend jaar ook een positie als wedstrijdrijder in?

Maurik van den Heuvel blijft goed presteren, vandaag viel hij met een tijd van 11:01 net buiten de top 10. Pascal de Baar werd 19e met zijn Renault, maar staat in het algemeen klassement wel nog steeds negende. Met een flinke achterstond op Van Genugten, die achtste staat, maar als De Baar deze positie vast kan houden tot het eind van de rally kan Mammoet volgens mij meer dan tevreden zijn.

Bij de auto's is Nederland een titelkandidaat verloren, Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul zagen voor hun ogen hun Toyota in vlammen opgaan. De mannen zijn er zelf gelukkig zonder kleerscheuren van af gekomen, wat het belangrijkste is, maar het blijft natuurlijk jammer. Bij de trucks zijn alle Nederlandse coureurs weer veilig aan de finish gekomen. Alleen Arjan Arendse, die samen met Paul Round onderweg is, zit nog in de route op het moment van schrijven, vrij aan het begin zelfs. Dit is een typisch wegenwacht-team, anderen helpen is belangrijker dan winnen. Ze helpen een auto die een driedubbele rol heeft gemaakt. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-01-2016
EVMBT2.jpg

Hans Stacey wint laatste Dakar-etappe

Door al het nieuws rond de overwinning van het algemeen klassement van Le Dakar door De Rooy zou je bijna vergeten…
Nieuws
05-11-2018
wigman-1400.jpg

Ed Wigman met kampioenstruck naar Dakar Rally

Ed Wigman rijdt voor het Riwald Rallyteam de Dakar rally. Dit jaar doet hij dat voor het eerst niet met zijn…
Nieuws
12-01-2017
IEP_5993BT.jpg

Woedende Stacey stopt met Dakar Rally

Hans Stacey heeft woedend de Dakar Rally verlaten. De coureur van Eurol Veka MAN had een startbewijs om als twaalfde…