Anja van Loon naar Marocco Desert Challenge

Nieuws
18-04-2023 | Door Iep van der Meer

Volgende week start de Marocco Desert Challenge, na de Dakar Rally de grootste offroad rally waarin ook trucks meedoen. Namens Team de Rooy Iveco neemt Anja van Loon deel aan deze rally die gezien wordt als de ultieme test voor mens en materieel.

Het is niet voor het eerst dat er een dame achter het stuur van een rallytruck zit, maar het is de bedoeling dat Team de Rooy in de Dakar 2024 een volledig uit dames bestaand team inzet. Dat is wel degelijk een primeur. Naast Anja van Loon zullen dan Floor Maten als navigator en Suzanne Peek als monteur meerijden. Alle drie hebben ze ruimschoots hun strepen verdiend in de rallysport.

Voorbereiding Dakar in Marocco

Anja van Loon is de vrouw van rallyrijder Erik van Loon en de dochter van de in 2020 overleden rallyrijder Fried van der Laar. Tijdens de Marocco Desert Challenge zal haar broer Ben van de Laar als navigator naast zijn zus als navigator optreden om Anja de fijne kneepjes van het rally rijden met een truck aan te leren. Anja van Loon (37) reed al verschillende rally’s met buggy’s en SSV’s. Haar beste prestatie was de 5e plek tijdens de Baja Dubai in december 2022. De deelname aan de Marocco Desert Challenge moet gezien worden als een voorbereiding voor de Dakar Rally van 2024.

Hamer Rally Team

Op dit moment zijn de teams onderweg naar Marocco om klaar te zijn voor de start in Agadir op 23 april. Team de Rooy komt met drie trucks naar de rally, maar ook andere Nederlandse truckteams zoals Versteijnen trucks zijn onderweg naar Agadir. BIGtruck reist mee met het Hamer Rallyteam door Marocco met de twee DAF rallytrucks waarin Fons en Lars Jans rijden. Verder is er de nieuwe Desert Warrior met aan boord niemand minder dan astronaut Andre Kuipers. Zelf rijden we met een Mitsubishi Pajero waarmee we de piste op gaan voor foto’s uit de rally. Kortom, stay tuned!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-05-2023
MDC2023 (4)

Vick Versteijnen wint MDC 2023

De Morocco Desert Challenge 2023 heeft een Nederlandse winnaar in het truck klassement. Vick Versteijnen wist zijn Iveco…
Nieuws
14-04-2018
Hamer1.jpg

Hamer Rally Team klaar voor Morocco Desert Challenge

In Agadir, in het zuiden van Marokko heeft het Apeldoornse Hamer Rally |team de keuringen doorstaan.…
Nieuws
22-04-2018
IMG-20180422-WA0003.jpg

Hamer Team met beide trucks aan de finish

Het Hamer Team uit Apeldoorn, dat met twee DAF's en astronaut Andre Kuipers in een Toyota de Morocco Desert Challenge…