Arocs bergingstruck voor Houterman

Nieuws
27-02-2018 | Door Iep van der Meer

Houterman Autosleepdienst B.V. uit Wijchen heeft een unieke Arocs 4852 8x4 met zware afsleepinstallatie van De Groot Techniek B.V. in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor bergingswerkzaamheden van zware bedrijfswagens zoals vrachtwagens en bussen. 

De nieuwe Arocs 4852 8x4, voorzien van 15,6 liter 517 pk (380 kW) sterke turbo compound motor, wordt ingezet voor bergingswerkzaamheden. De truck is daarom uitgerust met Wrecker zware afsleepinstallatie van De Groot Techniek B.V. uit Brakel. De installatie is van het type DGT26000W. Deze is voorzien van twee 20 ton Sepson lieren, een dubbeluitschuifbare boom in hoofdarm, aluminium kasten, LED verlichting en ballast onder voorbumper.

Vanwege de zware lading is gekozen voor een vierasser waarvan de twee achterste assen (technisch 16 ton per as) worden aangedreven. Hiermee worden de aslasten perfect verdeeld, waardoor de Arocs voor de berging van elke bedrijfswagen inzetbaar is, ongeacht het totaalgewicht en de lading van het weg te slepen voertuig. De basis van de truck bestaat uit een Arocs kipperchassis dat is voorzien van een maatgesneden opbouw voor de bergingswerkzaamheden van zware bedrijfswagens. Deze bijzondere Arocs, is voorzien van een comfortabele streamspace cabine, zodat de combinatie ook ingezet kan worden bij werkzaamheden in het buitenland.

De trucks van Mercedes-Benz zijn van oudsher een vaste waarde binnen de autosleepdienst van de broers Paul en Frank Houterman. Het wagenpark van 27 trekkende eenheden bestaat, op twee voertuigen na, uit trucks van het merk met de ster. De chauffeurs van Houterman Autosleepdienst B.V. zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar. Daarbij is het belangrijk dat zij permanent kunnen vertrouwen op betrouwbare bergingsvoertuigen. 

 

In 1966 begon oprichter Nol Houterman zijn bergingsbedrijf in Lent. In de loop der jaren wordt het dienstenpakket uitgebreid met zware bergingen, opslag van geborgen voertuigen, autodemontage en de verhuur van vorkheftrucks. In 1993 namen zoons Paul en Frank het bedrijf over en breidden het verder uit met een nevenvestiging in Wijchen. Tegenwoordig heeft Houterman Autosleepdienst naast het hoofdkantoor in Wijchen vestigingen in Nijmegen, Arnhem en Wehl en is het bedrijf vooral actief in de regio Oss, Nijmegen, Arnhem, Zevenaar en Doetinchem. Houterman Autosleepdienst B.V. heeft  40 medewerkers in dienst. Het wagenpark van het bedrijf bestaat uit 27 trekkende eenheden waarvan er 25 afkomstig zijn van Mercedes-Benz.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-11-2018
stouwdam2-217290-1400.jpg

Dikke Benz voor Stouwdam Kraan- en Bergingsbedrijf

Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek heeft onlangs een vierassige Mercedes-Benz Arocs 4463…
Nieuws
24-08-2017
Vijfasser_heidenLR.jpg

Twee Mercedes Arocs 10x4 kippers voor Van der Heiden

Gebr. Van der Heiden uit Eemnes nam onlangs twee nieuwe Arocs 4745LK 10x4/6 trucks in gebruik. Mercedes-Benz…
Nieuws
06-09-2017
Moerkerken_1-1400.jpg

Arocs met HAD voor C.P. Moerkerken

C.P. Moerkerken Transport in Barendrecht heeft een Mercedes-Benz Arocs 2842 6x2 met een HAD vooras in bedrijf genomen.…