Arocs met HAD voor C.P. Moerkerken

Nieuws
06-09-2017 | Door Iep van der Meer

C.P. Moerkerken Transport in Barendrecht heeft een Mercedes-Benz Arocs 2842 6x2 met een HAD vooras in bedrijf genomen. Die letters HAD staan voor Hydraulic Auxilery Drive, en dat betekent dus een hydraulisch aangedreven vooras. Daarmee is het dus eigenlijk een 6x4 chassis.

De Arocs 2842 die wordt ingezet voor kippertransport, is inmiddels de zevende Mercedes-Benz op rij die C.P. Moerkerken Transport uit Barendrecht aanschaft. Directeur C.P. Moerkerken is duidelijk over zijn keuze voor de voertuigen van Mercedes-Benz: “Zeker in een branche waar veel van het voertuig wordt verwacht en gevergd, moet je op de trucks kunnen vertrouwen. De laatste jaren bleef het onderhoud van onze bouwvoertuigen minimaal. De keuze voor de zevende Mercedes-Benz truck was dan ook snel gemaakt.”  

Arocs 2842 LENA

De nieuwe Mercedes-Benz is officieel een Arocs van het type 2842 LENA 6x2. Die letters zijn een Mercedes-Benz aanduiding voor de gekozen configuratie met de sturende, hefbare naloopas. De Arocs is voorzien van een twee-zijden kipperopbouw met multikap van Hyva en een HMF 1943Z 2 autolaadkraan. Een uitrusting die volledig is toegespitst op de werkzaamheden van de nieuwste Arocs. Daarvoor is de Arocs voorzien van halflange ClassicSpace-cabine, een 9 tons gestuurde hefbare sleepas en hydraulische voorwielaandrijving (HAD). “Aangezien een bouwvoertuig met kipper en autolaadkraan steeds minder vaak in zwaar terrein zijn werk moet doen, is de uitrusting met hydraulische vooras voldoende voor het lichtere terreinwerk”, aldus Moerkerken.

 

C.P. Moerkerken Transport  bestaat al sinds 1936. Het bedrijf is gespecialiseerd in nationaal kippertransport. Het wagenpark van C.P. Moerkerken Transport bestaat volledig uit trekkende eenheden van Mercedes-Benz.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-08-2017
Vijfasser_heidenLR.jpg

Twee Mercedes Arocs 10x4 kippers voor Van der Heiden

Gebr. Van der Heiden uit Eemnes nam onlangs twee nieuwe Arocs 4745LK 10x4/6 trucks in gebruik. Mercedes-Benz…
Nieuws
04-02-2020
DSC01382-BorderMaker.jpg

Een hele speciale Mercedes-Benz Arocs

Bij BIGtruck zijn we natuurlijk gek op alles wat wielen heeft, groot of klein en geschikt om iets er mee te kunnen…
Nieuws
31-08-2021
VELDHUIZEN_MERCEDES_ROS_10x8_3st._lv_-1400.jpg

Mercedes-Benz Arocs trio voor ROS BV

ROS  BV in Schiedam heeft drie nieuwe Mercedes-Benz Arocs 5045 10x8 kippers in gebruik genomen. De stoere Arocs trucks…