Nieuws
15-09-2021 | Door Tim de Jong

Meijer Tegels & Sanitair uit Nieuw-Vennep heeft voor het eerst Scania gekozen om de tegels, badkamers en accessoires bij hun klanten te bezorgen. De familie Meijer staat bekend om hun passie voor auto's, het is daarom niet gek dat de eerste Scania direct een opvallende verschijning is geworden.

De 3-assige bakwagen is voorzien van een R-cabine met hoog dak en met een 520 pk V8 motor.  Eigenaar Daan Meijer: “We wilden het graag in één keer goed doen”.

Meijer Tegels & Sanitair heeft met 4000m2 een grote badkamershowroom, waarin de verschillende stijlen worden getoond. De meeste tegels worden direct uit voorraad geleverd. De klanten staan uiteraard op de eerste plaats, waarbij het niet alleen om de producten gaat. “Het is de hele ervaring die we mee willen geven aan de klanten. Vanaf het moment dat iemand de showroom in loopt tot aan het bezorgen. Een badkamer of tegels zijn, over het algemeen, geen zaken die je iedere week koopt,” vertelt Daan Meijer. Die gedachte is begonnen bij de vader van Daan en wordt tegenwoordig ook uitgedragen door zijn zonen Julian en Daan jr., waardoor het een waar familiebedrijf is geworden.

“In het begin waren we bezig met een 6-cilinder. Maar als je dan toch met Scania in gesprek bent, dan komt een V8 snel ter sprake.” vertelt Daan Meijer. Met de verschillende opties uitgezet tegen elkaar, was de keuze eigenlijk heel simpel. “De V8 geeft het werk een bepaalde emotie mee, die ervoor zorgt dat je met een glimlach achter het stuur zit.” De gewichten waarmee gereden wordt, zijn redelijk hoog. De truck is daarom uitgevoerd als bakwagen met een gestuurde en hefbare naloopas, om goed te kunnen manoeuvreren in de woonwijken.

Niet alleen op motorisch gebied is er aandacht besteed aan de Scania, maar ook het exterieur is volledig naar wens van de familie Meijer aangepast. Zo is het cabinedak voorzien van een lichtbak met reclame en zijn er extra lampen op de grill gemonteerd. Julian Meijer, verantwoordelijk voor het transport en logistiek, legt uit: “We hebben één truck en die mag best een beetje opvallen. Het is natuurlijk ons visitekaartje voor op locatie. We zitten veel in en om Amsterdam en zo springt deze Scania er goed uit”.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2019
forestry.jpg

Scania: Een halve eeuw V8 motoren

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motoren. De eerste Scania V8 ooit was een LBT140, een truck…
Nieuws
05-06-2017
Scania_S730_8x8.jpg

Scania V8 met 854 pk op komst?

We horen al langere tijd geruchten over een nieuwe V8 van Scania. Deze nieuwe krachtbron zou het, net als de meeste zes-cilinders…
Nieuws
24-06-2023
Sandstra XL

Scania 770S XL voor Sandstra Transport

Sandstra Transport uit Bolsward heeft de primeur met een Scania 770S Highline XL cabine. De 6x2 sleepas trekker…