Barre omstandigheden in Scandinavië

Nieuws
04-01-2024 | Door Iep van der Meer

In Zweden werd vannacht de koudste nacht in 25 jaar genoteerd. Met 43,6 graden onder nul in Lapland is het bar koud, en die kou gaat gepaard met een dik pak sneeuw. Ook in Zuid Zweden en Denemarken is het zwaar winter, waarbij lange files ontstaan.

In Denemarken liep de A47 naar de boot volledig onder water, en even verderop staat alle verkeer vast om sneeuwploegen de kans te geven om alles weer begaanbaar te maken. In Zweden zaten zeker duizend auto's de hele nacht vast door hevige sneeuwval. Het leger is ingezet om te helpen waar nodig.

Ondanks de enorme files en de overlast door de sneeuw weten de trucks van Hartman Expeditie en J.P. Vis & Zn er desgevraagd nog aardig doorheen te komen. Directeur Ronald Hartman: ,,Wij krijgen berichten van onze klanten dat ze het heel knap vinden dat we ze toch weten te bereiken. Ik heb dan ook veel respect voor onze chauffeurs die er in slagen om het hoofd te bieden aan de barre omstandigheden.’’ Hij stuurde bijgaande foto’s ter illustratie.

Overigens komt Koning Winter vanaf dit weekend ook naar onze streken. Vanaf zondag wordt er matige vorst aangekondigd, waarbij de temperaturen ook overdag onder nul blijven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-01-2021
20003-035-1400.jpg

Rijden in de sneeuw tijdens Scania Winter in Noorwegen

Scania Winter is eigenlijk een evenement van de Noorse Scania organisatie. In Södertalje vonden…
Nieuws
09-01-2018
Streetscooter1LR.jpg

Streetscooter chauffeurs hebben het koud

Inmiddels zijn zo'n 5.000 Streetscooters onderweg op de Duitse wegen, in DHL kleuren. De door dit bedrijf zelf…
Nieuws
05-09-2019
IEP_1600-1400_1.jpg

Duitsland: Ook winterbanden op de vooras

Duitsland verscherpt de eisen voor winterbanden. Als de omstandigheden daar om vragen dan moeten er winterbanden…