Bergingsbedrijf Joh. van der Zand wordt deel van Vreugdenhil

Nieuws
03-06-2020 | Door Tim de Jong

Na het plotselinge overlijden in maart van Arno de Heus, commercieel manager en mede-eigenaar van Internationaal Bergingsbedrijf Joh. van der Zand BV in Waardenburg, gaat het bedrijf door als dochteronderneming van Vreugdenhil Berging BV uit Den Hoorn (ZH), melden de bedrijven. Zij behouden hun eigen identiteit en zijn onderdeel van de BCU (Bergings Combinatie Utrecht), waar ook Collewijn en Modern Berging deel van uit maken. Het pand in Waardenburg blijft open en de werkgelegenheid blijft behouden.

“Het onverwachte overlijden van Arno de Heus was een enorme schok voor familie, medewerkers, en collega–bergers,” blikt Chris Müller, directeur van Vreugdenhil Berging terug. “Eén van de eerste dingen die we als partnerbedrijven deden was, na overleg, aan medewerkers en klanten vertellen dat we door de werkzaamheden op te pakken en te ondersteunen de continuïteit konden garanderen. Vervolgens hebben we onze belofte aan oprichter Johan van der Zand en de familie ingelost om een blijvende, toekomstbestendige oplossing te vinden. Die vonden we in het samensmelten van het bedrijf Joh. Vd Zand als volledige dochteronderneming met het Zuid-Hollandse Vreugdenhil Berging.”

Werkgelegenheid

Chris Müller vervolgt: “Omdat beide ondernemingen al met elkaar gelieerd waren in de Bergings Combinatie Utrecht (BCU), konden vervolgstappen snel gezet worden. Vreugdenhil Berging neemt de aandelen over van Bergingsbedrijf Joh. van der Zand. Hoewel hierdoor taken deels overlappen, blijven alle medewerkers van Joh. van der Zand in dienst. De planning wordt centraal via de 24/7 bemande meldkamer in Rijswijk ZH gecoördineerd. Daar komt ook een deel van het materieel, maar ook Waardenburg blijft operationeel. Oprichter Johan van der Zand blijft als specialistisch adviseur verbonden.”

IJzersterk concept

De samenvoeging van de bedrijven levert een combinatie op met een breed spectrum aan bergings- en dienstverleningswerkzaamheden voor particulier, zakelijke klant, wegbeheerder en verzekeraar. Van meldkamer, (inter)nationale berging, repatriëring, kostenbeheersing en overdekt autotransport tot wegdekreiniging, kraanverhuur, diepladertransport, opslag van lading en compleet herstel van de incidentlocatie, aldus de bedrijven in een bericht.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-04-2020
DSC01896-1400.jpg

Indrukwekkend eerbetoon aan Arno de Heus

Vandaag maakte Arno de Heus, directeur van bergingsbedrijf Joh. van der Zand zijn laatste reis. Achterop een trekker…
Nieuws
07-03-2020
Bull2b.jpg

DAF NAT2800 'Buffel' in actie

De DAF NAT 2800 is zeldzaam en als werkende truck zie je ze eigenlijk helemaal niet meer. Toch kwam de 'Buffel' van Logicx…
Nieuws
28-12-2020
IMG_5936-1-1400.jpg

Container trucking in Van der Windt style!

In BIGtruck nummer elf lees je alles over containertransport in 'Van der Windt Style'. Maarten van der Westen…