Nieuws
09-04-2024 | Door Maarten van der Westen

De golf van overnames slaat ook de bergingsbranche niet over. De Jong Zuurmond Groep neemt autobergingsbedrijf Bergnet over.

De Jong Zuurmond Groep is een dienstverlener uit Beesd die zich bezighoudt met infrabeheer, onderhoud en services. Berging is hierbij een nieuw onderdeel, maar niet geheel onlogisch. De Jong Zuurmond wil een totaalpakket bieden bij calamiteiten op de weg. Naast wegafzettingen, opruimwerkzaamheden en reparatie past het bergen van voertuigen hier ook goed bij.

Bergnet is in 2002 opgericht en is één van de grotere autobergingsbedrijven van Nederland. Het bedrijf telt zes locaties en 125 medewerkers. In totaal zo’n 80 bergingsvoertuigen vallen onder Bergnet. De oprichters van Bergnet, Sander en Nicole Vlaar, blijven een belang houden in het bedrijf. Bovendien blijven ze aan als directie bij Bergnet.

De overname door De Jong Zuurmond Groep biedt nieuwe mogelijkheden voor de toekomst, aldus Bergnet-directrice Nicole Vlaar: "We treden toe tot een strategische partner waardoor we nieuwe diensten aan kunnen bieden. We voelen ons goed bij de cluster van bedrijven, waarbij andere marktpartijen uit onze sector zich ook kunnen aansluiten. De Jong Zuurmond Groep biedt ons de mogelijkheid om verder uit te breiden."

Voor De Jong Zuurmond betekent de overname de start van een vijfde cluster, naast onderhoud en services van wegen, waterwegen en beheer van de openbare ruimte. Gerrit Zuurmond, directeur De Jong Zuurmond Groep: "Met de acquisitie van Bergnet halen we nieuwe expertise in huis waarmee we een nóg completer pakket aan diensten kunnen verlenen aan onze opdrachtgever."

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-01-2018
TVM-gebouw.jpg

TVM start eigen alarmcentrale

TVM verzekeringen is op 1 januari gestart een eigen alarmcentrale om, zoals het bedrijf zegt,  'nog slagvaardiger klanten…
Nieuws
15-12-2017
JohvdZand1.jpg

Vrijspraak voor berger Joh. van der Zand

Bergingsbedrijf Joh. van der Zand uit Buren is vrijgesproken in een zaak die tegen het bedrijf was aangespannen…
Nieuws
20-06-2019
670_2019_Steenhoven_Pernis_004.jpg

Volvo FH500 8x4 bergingstruck voor Steenhoven

Steenhoven Garage- en Takelbedrijven heeft een Volvo FH 500 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. De truck…