Nieuws
04-10-2017 | Door Tim de Jong

Truckstop Joost in Hazeldonk gaat een nieuwe parking openen. Die is niet langer gratis. 

In eerste instantie wordt er een verlaagd tarief toegepast. Het eerste uur is gratis voor elke parkingbezoeker. Het tweede uur is gratis voor klanten die bij Joost voor minimaal 10 euro komen eten. Sinds 3 oktober is de parking te Hazeldonk niet langer gratis. In de eerste fase wordt er een verlaagd tarief toegepast: 1.40 euro per uur met een maximum van 5 euro per 24 uur.

Als je op de parking staat en je komt bij Joost eten voor minimaal 10 euro, wordt één keer het uurtarief in mindering gebracht van je rekening. Dus wie komt eten en dan bijvoorbeeld 12 euro moet afrekenen, krijgt 1,40 euro korting op zijn parkeerkaart. Duurt het parkeren drie uur, dan betaal je dus 2,80 euro. Wie de hele nacht overstaat, betaalt 14 euro. 

In de toekomst zal Joost een spaarsysteem opzetten waarbij de klanten kunnen sparen voor producten uit de shop. Hierover volgt later meer informatie. 

Elders op Hazeldonk komt een betaalde parking voor 180 trucks. Dit is een reactie op het hoge aantal ladingdiefstallen op het terrein. Vorig werd 227 keer aangifte gedaan van ladingdiefstal. Een overnachting op de nieuwe bewaakte parking kost 14 euro. Er zou nog gewerkt worden aan deugdelijk sanitair. De kortingsregeling bij Joost is voor parkeerders eveneens van toepassing. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-01-2020
Transportzone_Meer_LR.jpg

Truckstop Joost sluit aan Nederlandse kant

De bekende truckstop Joost op de grens Hazeldonk aan de Nederlandse kant, gaat sluiten per 30 januari. Dat meldt…
Nieuws
04-12-2017
Truckparking_Duiven_2.jpg

Beveiligde truckparking Duiven geopend

Bij Duiven is op Centerpark Noord een nieuwe, betaalde truckparking geopend. De nieuwe truckparking op Centerpoort…
Nieuws
15-03-2018
parking.jpg

Belgische bond luidt noodklok over parkeren

Parkeerterreinen voor vrachtwagens zijn vol, vies en onveilig. Dat constateren de Belgische vakbonden BTB-ATBVV…