BMC Tuğra voor A.J. Slaat Zand & Grind

Nieuws
15-01-2022 | Door Iep van der Meer

Vorig jaar ">maakten we kennis met het Turkse truckmerk BMC op onze testroute. Inmiddels zijn de eerste trucks van dit merk verkocht, en inmiddels is de eerste in een eigen bedrijfskleur gespot. 

A.J. Slaat Zand & Grind uit Westerhaar heeft wat ons betreft de primeur voor waar het gaat om een truck in de bedrijfskleuren. Daarmee ziet zo'n BMC er al weer heel anders uit dan in het standaard wit of zwart, en zelfs zonder accessoires is het gewoon een hele dikke auto zo. 

De BMC Tuğra is een in Turkije gebouwde truck, maar hij bestaat voornamelijk uit Europese onderdelen. Zo is de motor van FPT, zeg maar de motorenfabriek van Iveco. De versnellingsbak is van ZF, net als in je DAF zeg maar, en alle remdelen, assen en elektronica zijn ook van gerenommeerde merken. De trucks zijn voorzien van een 460 pk sterke Euro-6 motor en voorzien van een ruime slaapcabine. 

Vorig jaar werden er volgens de RAI statistieken 3 exemplaren op een Nederlands kenteken gezet, maar volgens de importeur, Twente Trucks zijn er inmiddels al meer dan 10 exemplaren verkocht in ons land.  

Als je wilt weten hoe dat rijdt, dan is ">hier de link naar onze test, compleet met een video!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-08-2021
IMG_7196-BorderMaker-1400.jpg

Nieuw truckmerk in Nederland: BMC

Jarenlang hadden we in ons land zeven truckmerken maar verandert dit jaar snel. Uit onverwachte hoek komt nu het Turkse…
Nieuws
29-09-2021
BMC_13-1400.jpg

Eerste rij-impressie met de BMC Tugra!

Een nieuw truckmerk op de Nederlandse markt maken we niet vaak mee, maar het is zo ver. Het Turkse BMC heeft de…
Nieuws
20-09-2018
IEP_2590-1400.jpg

Turks BMC presenteert Tugra serie

Maar liefst twee nieuwe trucks werden er onthuld op de IAA in Hannover, en beide komen ze uit Turkije. Naast de nieuwe…