Nieuws
11-09-2017 | Door Tim de Jong

Het veelbesproken transportbedrijf Brinkman Trans Holland uit Emmen is in opnieuw in gesprek met de bonden. Juriste L. Haarsma vertegenwoordigd het bedrijf in het overleg met het FNV. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Het overleg volgt nadat de bond samen met die leden probeerde om beslag te leggen op eigendommen van het bedrijf. Dit lukte niet omdat de eigendommen aan de huisbank van Brinkman zijn verpand.

De vraag is nu waar de partijen specifiek over onderhandelen. Daar komen we zo snel mogelijk op terug. Tegenover BIGtruck liet mw. mr. Haarsma weten dat Brinkman 'bereid' is om achterstallig loon na te betalen 'in termijnen'. Ze stelde dat Brinkman 'altijd' heeft geprobeerd de drie chauffeurs in kwestie in dienst te houden. Het FNV stelt dat Brinkman het vonnis van de rechtbank niet heeft uitgevoerd. Eerder al deed de vakbond aangifte tegen het bedrijf wegens sociaal-economische criminaliteit, waaronder uitbuiting en het vervalsen van loondocumenten. 

De inspectie deed enkele maanden geleden invallen bij het bedrijf. Brinkman rijdt ook voor Ikea, en juist deze verlader liet vorige week aan de bonden weten hun contracten met hun vervoerders te willen herzien, zodat chauffeurs die voor Ikea rijden, betere werkomstandigheden krijgen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-02-2017
Brinkman.png

FNV wint rechtszaak tegen Brinkman

De Rechtbank Assen heeft in een uitspraak van vandaag korte metten gemaakt met een schijnconstructie van IKEA transporteur…
Nieuws
11-03-2016
vdAart.jpg

Bond sleept Van der Aart voor rechter

De directeur van het failliet verklaarde transportbedrijf Van der Aart, moet zich verantwoorden voor de rechter.…
Nieuws
14-10-2016
RotraLR.jpg

FNV sleept Rotra Doesburg voor rechter

FNV heeft transportbedrijf Koninklijke Rotra uit Doesburg gedagvaard wegens onderbetaling van haar Nederlandse chauffeurs.…