Broshuis Event gaat komende winter niet door

Nieuws
21-09-2019 | Door Tim de Jong

Het al traditioneel geworden Broshuis Event, dat normaal gesproken op de tweede zaterdag van januari wordt gehouden, gaat begin volgend jaar niet door. Dat deelt de opleggerbouwer mee in zijn nieuwsbrief.

Broshuis zegt nu geen ruimte te hebben op de fabrieksterreinen. Die zijn vol vanwege grote orders, waarvan die van het Amerikaanse Pentagon natuurlijk in het oog springt. Dat heeft 170 diepladers besteld voor het vervoer van tanks in Europa. Een unieke order, die wel een flinke wissel trekt op de organisatie en capaciteiten van de trailerbouwer uit Kampen. Voor het Deense leger bouwt Broshuis ook nog eens 45 van zulke opleggers.

“Door de grote orders en het extra werk zullen in elke fabriekshal, en vooral op het gehele terrein, straks deze opleggers te vinden zijn. De fabriekshallen en het terrein leegmaken is het komende jaar geen optie. Ook een grote ontvangstruimte in een fabriekshal of een paviljoen is helaas niet mogelijk”, zegt Broshuis.

Eerdere events hadden het voordeel dat er net een lege fabriekshal was opgeleverd. Maar die staan inmiddels vol met bewerkingsmachines, waarmee traileronderdelen op hoge snelheid en met uiterste precisie worden gefabriceerd.

Momenteel bekijkt het bedrijf of het Broshuis Event in de zomer plaats kan vinden of dat het wordt doorgeschoven naar januari 2021.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-01-2019
br_36-1400.jpg

Gezellig Broshuis Event!

Afgelopen zaterdag werd in Kampen het Broshuis Event gehouden. Het jaarlijks terugkerende evenement trok dit jaar volgens de organisatie…
Nieuws
11-02-2019
IEP_5046-1400.jpg

114 Arocs trucks op één foto!

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd in Veghel het Arocs Event gehouden. Veldhuizen Wagenbouw zetten in samenwerking met de…
Nieuws
28-05-2023
Tekno Event 2023 (3)

Zonnig Tekno Event 2023