Broshuis test anti slip coating

Nieuws
18-10-2018 | Door Iep van der Meer

Tijdens de IAA is er altijd meer nieuws dan je kunt publiceren, maar sommige ontwikkelingen zijn toch veelbelovend. Zo zagen we bij Broshuis een nieuw product wat zorgt voor een extreem hoge frictie terwijl het tevens je laadvloer beschermt. Ladingzekering en tegelijkertijd een behoud voor je laadvloer dus. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Op een Broshuis SL dieplader was een groene coating aangebracht op het achterstel. Normaal gesproken zit daar een gelakt tranenplaat motief waar meestal al vrij snel de lak vanaf slijt. De dikke groene coating moet dat tegengaan, en vormt tegelijkertijd een antislip laag met een extreem hoge weerstand.

Het product heet TraffideckGo en het wordt gemaakt door Dow Chemicals. Het spul zou het gebruik van antislipmatjes overbodig maken en beschermt tegelijkertijd je laadvloer. Het is in verschillende kleuren en gradaties van stroefheid te bestellen.

Broshuis is intussen bezig met het testen van de coating bij één van de klanten. De eerste resultaten zijn prima, en er wordt overwogen om de coating voortaan als optie aan te bieden op de Broshuis trailers. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Meer informatie op onze trailersite, www.trailertotaal.nl!

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-03-2016
Ratel2.jpg

Slimme ratel van Loadlok

Eén van de leuke kleine nieuwtjes in Hardenberg betreft deze ratel van Loadlok. Het aardige is dat je de spanband halverwege in…
Nieuws
28-07-2023
Spanbanden1

Ladingzekering, je kunt ook overdrijven

De Duitse politie heeft nogal een reputatie waar het gaat om ladingzekering. Zo werd deze Poolse truck aangehouden…
Nieuws
10-11-2023
superlift-spanband-50-mm

Veilig werken: je lading goed zekeren

Het maakt niet uit of je een professionele vrachtwagenchauffeur bent of slechts wat spullen moet verhuizen, het veilig…