Broshuis verkort levertijden met nieuwe productiehal

Nieuws
14-12-2018 | Door Tim de Jong

Bij trailerfabrikant Broshuis is een nieuwe productiehal in gebruik genomen waar volautomatisch plaatwerk wordt verwerkt tot de benodigde onderdelen voor de trailerbouw. Verregaande automatisering van de productie moet leiden tot kortere doorlooptijden, meer flexibiliteit en een nog hogere en constante kwaliteit van de eindproducten.

Broshuis verwerkt in de nieuwe hal plaatwerk van maximaal drie bij anderhalve meter met een dikte tot 25 mm tot uiteenlopende onderdelen voor hun eindproducten. Tot voor kort werden betreffende onderdelen kant en klaar ingekocht bij toeleveranciers.  Volgens Process Engineer Melanie van Beek van Broshuis wordt de doorlooptijd van deze onderdelen nu verkort van drie weken tot maximaal vier uur. "Zo ver zijn we overigens nog niet, op dit moment zitten we op ongeveer een dag." Ze legt uit dat de betreffende nieuwe machines  alsmede het productieproces in de nieuwe hal tot 80% capaciteit worden ingepland. "Op die manier ontstaat geen overbelasting en kan een spoedklus van welke aard dan ook, altijd even tussendoor." Ze geeft het voorbeeld van een kopschot dat om wat voor reden dan ook niet aan de gewenste eisen voldoet. "Dan zou de levering van de betreffende trailer veel vertraging oplopen. Nu kunnen we zulke calamiteiten razendsnel opvangen met behoud van kwaliteit. Dat is beter voor onszelf en voor de klant."

Lees het hele verhaal op " target="_blank" rel="noopener noreferrer">onze trailersite!  Enne, 12 januari is de open dag bij Broshuis. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-04-2019
Broshuis_Pendelas_2_for_defence_3.jpg

Dikke order van Deense defensie voor Broshuis

Broshuis heeft een contract mogen ontvangen voor de ontwikkeling, productie en levering van speciaal transport…
Nieuws
17-10-2019
VTR1.jpg

Vlastuin semi dieplader voor Martin van den Brink

Voor Van den Brink Harskamp heeft Vlastuin Trailerbouw een nieuwe VTR semi dieplader gebouwd, die is…
Nieuws
12-05-2017
Manoovr-ballasttrailerLR.jpg

Dikke spullen bij 135 jarig jubileum Nooteboom

Vandaag en morgen kun je nog een kijkje nemen op het bedrijfsterrein van Nooteboom, dat 135 jaar bestaat.…